09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Expo 'Grenzen vervagen'

wanneer: 19/9/2016 - 28/10/2016

Grenzen vervagen

In de schilderijen van deze tentoonstelling worden de exacte grenzen van de werkelijkheid doorbroken. De realiteit vervaagt en wordt herleid tot een spel van lijnen en rechtlijnigheid, een duet van plooien en rechten.
Ook de horizon is uitdrukkelijk aanwezig. Hij fungeert als een grens maar ook als verbindingsteken tussen de verschillende werken. Een einder die verzoekt tot het verder kijken, die grenzen doet verleggen of vervagen. Vergezichten die doelen op uitkijken, op stilstaan en ontdekken hoe de voorstelling zich spiegelt aan de kijk van de toeschouwer.
Vorm en vooral ook kleur die eenheid trachten te scheppen, die emoties oproepen en uitnodigen tot introspectie, een ontsnappen aan een soms harde realiteit, dus ook daar grensvervagend.

Luc Bollaert

Geboren in Gent in 1941 is Luc Bollaert vrij laat aan zijn huidige kunstzinnige activiteiten begonnen, en dit na een professionele loopbaan die zich nochtans onafgebroken in een creatieve omgeving heeft afgespeeld.
Na een opleiding als graficus volgden studies in de tekenkunst en doorgedreven reclametekenen.

Beroepsmatig was hij achtereenvolgens actief in de decoratiewereld, de verpakkingsindustrie, de publiciteit en verder in de vormgeving en diverse creatieve aspecten van de visuele communicatie. Eén van zijn stokpaardjes is naast het ontwerpen van folders en brochures, de studie, creatie en realisatie van logo’s.

Alle disciplines resulteerden tenslotte in het mede-oprichten van een reclamebureau waarvan hij vanaf 1980 eigenaar-zaakvoerder werd, met diverse grote en kleine bedrijven en instellingen als klant. In 2003 werd het bureau overgenomen en sindsdien kon hij zich volledig uitleven in zijn artistieke bedrijvigheden.

De schilderijen zijn veelal geabstraheerde landschappen in een bonte en verrassende vormgeving. Hij kiest voor een vereenvoudigde vormentaal waarbij enkel de essentie overeind blijft. Veel aandacht gaat naar een sterk en harmonieus kleurenpalet. Het geheel moet leiden naar originele, sfeervolle totaalbeelden, symbioses van vorm en kleur.

 

Contact

Luc Bollaert
Bosstraat 1
9031 Drongen-Gent
09 226 57 59
luc.bollaert3@telenet.be

Naar het activiteitenoverzicht