09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

K. Kwartsman exposeert in straat 30

wanneer: 31/10/2016 - 8/12/2016

K.Kwartsman zag het licht op 5 maart 2016.

Hij incorporeerde meteen alles wat zijn illustere maar volslagen onbekende voorganger in zich had, en adopteerde ook maar direct diens oeuvre: olieverfschilderijen op linnen en papier.

"K." voor de vrienden en "Kwartsman" voor de kenners: een uitgelezen pseudoniem. Klaar om, naar alle valse bescheidenheid, spelenderwijs de tijd te trotseren en -zoals elke gemaskerde bij carnaval- vooral zijn authentieke zelf te worden.

K. Kwartsman exploreert het onbekende. Spelenderwijs schept hij iets uit het niets en improviseert grenzen en vrijheid. Het werk is poëtisch, ongerijmd, paradoxaal.

Niet trendy gebruikt hij veel kleur. Meestal non-figuratief, maar soms eist iets herkenbaars zijn plaats op. De schilderijen zijn krachtig en complex. Ze zijn pretentieloos en dragen geen grotere boodschappen in zich. Ze beweren niets en plegen enkel de goede verstaander te behagen. Alledaagse tragikomedie dus.

"Rijk coloriet, intens, divers, vaak abstract, titels komen later, soms dwars met deconstructie, energie, gefragmenteerd, humor, associatief, sterke composities en soms grafisch, betrokken, surreëel, jazzy, complex, subtiel, direct, atypisch, typisch van zijn hand..." (M.L.Brugman)

Recent stelde hij tentoon in Barbé Gallery te Gent.

Contact

www.kwartsman.be
k@kwartsman.be  

Kwartsman 

 

 

Naar het activiteitenoverzicht