09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Kunstmozaïeken van Hugo Cleeren en Natasja Mulder

wanneer: 8/1/2016 - 19/2/2016

Gezamenlijke tentoonstelling Hugo Cleeren en Natasja Mulder

Hugo Cleeren (°1947 in Schoten, België nu woonachtig in Teteringen, Nederland)

Hugo is ooit begonnen met zich te bekwamen in de Tiffany glaskunst, bekend van de “Tiffany lampen“. Hierbij worden stukken gekleurd glas volgens een patroon uitgesneden en met stukjes koperfolie op een mal aan elkaar gesoldeerd. Daarna was het voor hem een logische stap om zich ook te bekwamen in de mozaïekkunst. Hiervoor volgde hij, net als Natasja, de opleiding Mozaïek aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Wilrijk, onder leiding van maestro Gino Tondat.
Hugo is opgeleid tot Meester Mozaïeker in de klassieke mozaïekkunst. Dat betekent dat Hugo kunstmozaïeken en ambachtelijke mozaïeken kan maken en mozaïeken kan restaureren. Hugo werkt met smalti (Venetiaans glas) en marmer. Hij werkt ook graag met kiezelsteentjes, een materiaal dat in de mozaïekkunst al werd gebruikt door de Oude Grieken.

 
Natasja Mulder (°1971, Teteringen (bij Breda), Nederland)

Natasja is als autodidact begonnen in de mozaïekkunst. Haar hobby nam in een paar jaar tijd serieuze vormen aan zodat het een logische stap was om als professioneel mozaïeker verder te gaan. In 2006 richtte Natasja daarom haar Mozaïek-atelier Colorito op.
Om zich verder te bekwamen in de mozaïekkunst volgt Natasja sinds 2010 de opleiding Mozaïek aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Wilrijk, onder de bezielende leiding van maestro Gino Tondat. Hier wordt Natasja, net als Hugo, opgeleid tot Meester Mozaïeker in de klassieke mozaïekkunst.
Natasja werkt voornamelijk met smalti (Venetiaans glas) en marmer en is gespecialiseerd in portretten en landschappen. Daarnaast maakt Natasja ook graag portrettekeningen.

Contact

Voor meer info kun je terecht op http://www.mozaiekcolorito.nl/ of mozaiekcolorito@gmail.com.

 

Naar het activiteitenoverzicht