09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Tentoonstelling KATAR(T)SKI

wanneer: 30/7/2018 - 20/10/2018

KATAR(T)SKI is het artistieke project van de Belgische kunstenaar I.D. (1973) uit Zingem, Oost-Vlaanderen.

"En dan opeens is er die aanhoudende stroom van gedachten. Als ongeduldige woorden die zich schaamteloos aan mij opdringen, op zoek naar klank, een klankbord. Een nieuw werk komt tot leven. Dan móet ik stilstaan. In vraag stellen. Rondtasten. Dieper graven. Raken en geraakt worden. Kwetsen als het moet. Iémand moet het doen."

"Het werk is er al lang, nog vóór het aan de muur hangt of op de kast staat. Ik moet het alleen nog helpen om geboren te worden, om de weg naar de juiste materialen te vinden."

"Elk doek, elk beeld, elke titel, de woorden en de muziek, het zijn slechts de stukjes van een ongelegde puzzel. Mijn teksten en gedichten, mijn muzikale gedachten, het zijn louter sluipwegen die leiden naar een beter begrip van de kern van mijn werk."

"Kunst is voorbij lopen en plots blijven staan. Het hoofd schuin houden. Aarzelend verder gaan. Achterom kijken. Vastklampen, niet meer los laten. Kunst is wakker houden."

De werken van I.D. worden tentoongesteld op publieke locaties in binnen- en buitenland, en waren eerder te zien op TV, en in enkele vooraanstaande (internationale) publicaties.

Naar het activiteitenoverzicht