09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Multidisciplinair oncologisch consult

Het  Multidisciplinair Oncologisch Consult (MOC) is een overleg tussen artsen van verschillende disciplines om voor elke oncologische en hematologische patiënt een diagnostisch en/of behandelplan op te stellen. 

De opsporing en behandeling van hematologische en oncologische ziekten vraagt expertise van veel artsen met verschillende disciplines (de behandelende orgaanspecialist, de oncologisch chirurg, de medisch oncoloog, de radiotherapeut, de anatomo-patholoog, de radioloog, de nuclearist ).  Alle onderzoeksresultaten worden op het MOC besproken en een team van artsen, elk vanuit zijn of haar eigen expertisedomein, beslist gezamenlijk welk behandelplan het best is voor elke individuele patiënt.   

Ook artsen in opleiding en medewerkers van ondersteunende diensten zoals de  begeleidingsverpleegkundigen en psychologen van het oncologisch begeleidingsteam, de onco-diëtisten, logopedisten, … nemen deel aan het MOC. 

De huisarts wordt eveneens uitgenodigd. Hij/zij kan aanwezig zijn op het MOC of deelnemen aan zijn/haar patiëntenbespreking via videoconferentie.

Het MOC vindt plaats in een volledig uitgeruste multimediazaal met een geavanceerde videoconferentietelefoon, een 360-graden stemgestuurde camera en meerdere microfoons. Hoge resolutie-beeldschermen in de zaal maken het mogelijk om de resultaten van de medische beeldvorming in optimale beeldkwaliteit te bekijken.

Het verslag van de bespreking met het behandeladvies wordt aan alle betrokken artsen en de huisarts overmaakt. 

MOC-zaal