09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Nieuws

NephroFlow wint Agoria eHealth Award

Geschreven op 02 juni 2017

Team van AZ Sint-Lucas neemt de prijs in ontvangst voor beste project dat de kwaliteit van systemen verbetert en processen optimaliseert. Ook in andere landen is de belangstelling groot.

Lees meer

NIP-testen even goed in algemene ziekenhuizen

Geschreven op 31 mei 2017

NIP-testen in algemene ziekenhuizen zijn even goed en betrouwbaar als de NIP-testen in de universitaire ziekenhuizen. Dat zegt het BELNIPT-netwerk dat enkele grote ziekenhuizen, waaronder AZ Sint-Lucas Gent, groepeert. Sinds kort worden in die ziekenhuizen ook NIP-testen aangeboden. 

Lees meer

Recordaantal bevallingen in AZ Sint-Lucas

Geschreven op 23 mei 2017

Liefst 18 baby’s zagen gisteren het levenslicht in het verloskwartier van AZ Sint-Lucas in Gent, een straf record. Op een gemiddelde dag worden immers 7 à 8 kinderen geboren. Alle mama’s en baby’tjes stellen het wel.

Lees meer

9 mei Dag van de Beroertezorg

Geschreven op 09 mei 2017

Heeft u een verhoogd risico op een beroerte? Laat het gratis testen aan de infostand in het onthaal van campus SInt-Lucas. Doorlopend van 9 tot 17u. 

Lees meer

24 tot 30 april: week van de valpreventie

Geschreven op 24 april 2017

Van maandag 24 april tot en met zondag 30 april is het Week van de Valpreventie. Met de slogan "Blijf in beweging, doe het veilig!" roepen we iedere 65-plusser op om deel te nemen.

Lees meer