09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Nieuws

Handige communicatiemap voor patiënten oncologie

Geschreven op 24 januari 2018

Patiënten van het multidisciplinair oncologisch centrum krijgen voortaan een handige communicatiemap om de
communicatie tussen patiënt, de huisarts, de specialist en iedereen die betrokken is bij de behandeling te verbeteren.

Lees meer

AZ Sint-Lucas behaalt NIAZ-Qmentum kwaliteitslabel

Geschreven op 15 november 2017

AZ Sint-Lucas heeft zijn accreditatietraject met verve afgerond met een score van 99%. Op 16 november om zal Kees van Dun, directeur van NIAZ (Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg), officieel het internationale NIAZ-Qmentum label komen uitreiken in aanwezigheid van directie en medewerkers. Dit betekent dat het ziekenhuis de externe audit die half september met succes heeft doorstaan en tot eind 2021 is geaccrediteerd.

Lees meer

Bekijk nu ons jaarverslag 2016

Geschreven op 10 juli 2017

In 2016 werd hard gewerkt aan kwaliteit en patiëntveiligheid. Daarnaast waren er heel wat innovaties, zowel medisch als op vlak van zorg en infrastructuur.

Lees meer

AZ Sint-Lucas kiest toekomstgericht elektronisch patiëntendossier

Geschreven op 04 juli 2017

De Amerikaanse firma Cerner wordt de partij waarmee AZ Sint-Lucas een volledig geïntegreerd elektronisch patiëntendossier (EPD) zal bouwen. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de informatisering van het ziekenhuis. Samen met Cerner – een wereldspeler in gezondheidssoftware – zal het ziekenhuis dit EPD zo inrichten dat alle medische gegevens steeds en overal voor elke betrokken zorgverlener én voor de patiënt beschikbaar zijn volgens de strengste normen van privacy en veiligheid. 

Lees meer

NIPT terugbetaald vanaf 1 juli 2017

Geschreven op 30 juni 2017

De Niet-Invasieve Prenatale Test (NIPT) voor het opsporen van trisomie 21 (het syndroom van Down) bij de foetus wordt vanaf 1 juli 2017 door het ziekenfonds terugbetaald.

Lees meer