09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Nieuws

Bekijk nu ons jaarverslag 2016

Geschreven op 10 juli 2017

In 2016 werd hard gewerkt aan kwaliteit en patiëntveiligheid. Daarnaast waren er heel wat innovaties, zowel medisch als op vlak van zorg en infrastructuur.

Lees meer

AZ Sint-Lucas kiest toekomstgericht elektronisch patiëntendossier

Geschreven op 04 juli 2017

De Amerikaanse firma Cerner wordt de partij waarmee AZ Sint-Lucas een volledig geïntegreerd elektronisch patiëntendossier (EPD) zal bouwen. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de informatisering van het ziekenhuis. Samen met Cerner – een wereldspeler in gezondheidssoftware – zal het ziekenhuis dit EPD zo inrichten dat alle medische gegevens steeds en overal voor elke betrokken zorgverlener én voor de patiënt beschikbaar zijn volgens de strengste normen van privacy en veiligheid. 

Lees meer

NIPT terugbetaald vanaf 1 juli 2017

Geschreven op 30 juni 2017

De Niet-Invasieve Prenatale Test (NIPT) voor het opsporen van trisomie 21 (het syndroom van Down) bij de foetus wordt vanaf 1 juli 2017 door het ziekenfonds terugbetaald.

Lees meer

NephroFlow wint Agoria eHealth Award

Geschreven op 02 juni 2017

Team van AZ Sint-Lucas neemt de prijs in ontvangst voor beste project dat de kwaliteit van systemen verbetert en processen optimaliseert. Ook in andere landen is de belangstelling groot.

Lees meer

NIP-testen even goed in algemene ziekenhuizen

Geschreven op 31 mei 2017

NIP-testen in algemene ziekenhuizen zijn even goed en betrouwbaar als de NIP-testen in de universitaire ziekenhuizen. Dat zegt het BELNIPT-netwerk dat enkele grote ziekenhuizen, waaronder AZ Sint-Lucas Gent, groepeert. Sinds kort worden in die ziekenhuizen ook NIP-testen aangeboden. 

Lees meer

Recordaantal bevallingen in AZ Sint-Lucas

Geschreven op 23 mei 2017

Liefst 18 baby’s zagen gisteren het levenslicht in het verloskwartier van AZ Sint-Lucas in Gent, een straf record. Op een gemiddelde dag worden immers 7 à 8 kinderen geboren. Alle mama’s en baby’tjes stellen het wel.

Lees meer