09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Artsen bouwen unieke elektrische gitaar voor Music for Life

Geschreven op 16 november 2018

Een nierspecialist en een psychiater beslissen om hun creatieve krachten te bundelen en eigenhandig een elektrische gitaar te bouwen en beschilderen. Het resultaat is ‘Lucaster’, een unieke gitaar die zal verloot worden voor de Warmste Week van Music for Life.

De gitaar werd onthuld op donderdag 15 november door gitarist Eric Melaerts die de gitaar ook meteen inspeelde en er een mini-concert van maakte. Hij was erg onder de indruk van het werk van de artsen. Tot eind december zal de Lucaster te bewonderen zijn in de inkomhal van AZ Sint-Lucas. Iedereen maakt kans om de gitaar te winnen door lotjes te kopen van 5€. Alle opbrengsten gaan naar Music for Life. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Warmste Week.

De komende weken volgen er ook nog ‘Lucaster sessions’ met o.a. Wouter Berlaen, Flip Kowlier en Wigbert.

De gitaar werd gebouwd binnen het ‘Simon Rees Art’ project waar naast dr. Simon van Hooland, nierspecialist en gitaarliefhebber, ook Tony De Rese, een houtbewerker, deel van uitmaakt. Ze haalden hun inspiratie bij de legendarische Fender Telecaster. Koen Willems, psychiater en kunstschilder – alias K. Kwartsman – ging in op de vraag van zijn collega arts om de zelfgemaakte gitaar te beschilderen.

De opbrengst van de gitaar gaat integraal naar Music for Life ten voordele van twee vzw’s: Revive en H.E.L.P. die regelmatig medische missies organiseren naar Afrika en Azië waar ook collega artsen aan deelnemen.

Het volledige verhaal is te vinden op www.lucaster.be. Daar kunnen lotjes aangekocht worden van 5€ net als aan het onthaal van AZ Sint-Lucas.

Naar het nieuwsoverzicht