09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

AZ Sint-Lucas opent gloednieuwe materniteit

Geschreven op 17 januari 2020

Met meer dan 2.000 bevallingen per jaar beschikt AZ Sint-Lucas over de grootste materniteit van Gent en omstreken. Vanaf 17 januari verblijven kersverse ouders en hun baby op een gloednieuwe afdeling. De focus ligt op een moderne en huiselijke sfeer met ook aandacht voor de partners die een volwaardig bijslaapbed krijgen.

Straat 3 bestond nog niet in AZ Sint-Lucas maar vanaf vrijdag 17 januari kom je voor babybezoek op deze nieuwe afdeling terecht. Alle kamers werden volledig vernieuwd en kregen een moderne look met nieuw sanitair. Alle medische aansluitingen werden weggestoken zodat je geen ziekenhuisgevoel krijgt maar eerder een huiselijke sfeer creëert. Op die manier kunnen ouders in alle rust en comfort genieten van hun kleintje(s). Er werd deze keer ook aan de partners gedacht die ‘s nachts graag bij hun gezin verblijven op de kamer. Zij krijgen een volwaardig bed dat uit de muur klapt indien gewenst.

Nieuwe samenwerking met zelfstandige vroedvrouwen van Geboren in Gent

Er is nog meer leuk nieuws te melden want in Gent heb je niet alleen vree wijze kleintjes maar ook vree wijze vroedvrouwen. Sinds deze week werkt AZ Sint-Lucas samen met de grootste praktijk van zelfstandige vroedvrouwen: Geboren in Gent. Voortaan kunnen zij zelfstandig bevallingen begeleiden binnen de veilige muren van het ziekenhuis. Dit past volledig binnen de visie van het ziekenhuis: “De natuur als het kan, techniek als het moet.”

Naar het nieuwsoverzicht