09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Nieuwe MUG voor AZ Sint-Lucas en AZ Jan Palfijn

Geschreven op 08 februari 2017

Voorstelling nieuwe MUG voor associatie AZ Jan palfijn & AZ Sint-Lucas Gent

nieuwe Volvo MUG AZ Sint-Lucas Jan Palfijn

Vandaag werd het nieuwe MUG-voertuig van AZ Sint-Lucas en AZ Jan Palfijn Gent officieel voorgesteld. 

Sinds 2001 vormen AZ Sint-Lucas en AZ Jan Palfijn Gent een MUG-associatie. Dit wil zeggen dat beide ziekenhuizen samen een MUG-voertuig aankopen en afwisselend vanuit Sint-Lucas en Jan Palfijn Gent het volledige noorden en het centrum van Gent bedienen. Het aantal MUG-interventies neemt jaar na jaar toe. In 2016 werden er gemiddeld 9 MUG-opdrachten per 24 uur uitgevoerd of 3371 op jaarbasis.

Vandaag werden door Volvo Belux de sleutels van de gloednieuwe MUG-wagen overhandigd. Deze werden dankbaar in ontvangst genomen door medische diensthoofden dr. Dieter Devriese (Sint-Lucas) en dr. Koen De Graeve (Jan Palfijn) en hoofdverpleegkundigen Thomas Van Autreve (Sint-Lucas) en Kris Van Quaethem (Jan Palfijn Gent). 

De keuze is gevallen op een Volvo XC90. Een voertuig dat tegen een stootje kan, met voldoende PK's onder de motorkap om te allen tijde veilig door het verkeer te kunnen bewegen. In het nieuwe voertuig is plaats voor vier personen (een spoedarts, een spoedverpleegkundige en twee stagiairs). 

 

Het voertuig is voorzien van een 4x4 aandrijving, met op het dak de laatste nieuwe LED-lichtbalk en een extra brandweersirene (Martin Horn) voor overdag.

In de wagen is er een fleetlogger geïnstalleerd. Deze logt alle gebeurtenissen zoals remreactie, rijstijl, snelheid en het gebruik van prioritaire signalen. Mocht er zich een ongeval voordoen kan men alle noodzakelijke gegevens direct terugvinden. 

 

Bij een opdracht voor het Hulpcentrum 112 zal er een automatische routering opgestart worden dankzij de SDS-to-GPS, waardoor het onmogelijk zal zijn om naar een verkeerd interventieadres te rijden.

De komende weken krijgen alle bestuurders een rijvaardigheidsopleiding, vanaf april wordt het voertuig ingezet.

Naar het nieuwsoverzicht