09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Opname

Binnenkort wordt u opgenomen in het AZ Sint-Lucas. Wij verwachten u aan de opnamedienst:

  • campus Sint-Lucas: straat 60
  • campus Volkskliniek: straat 101

 

Tijdstip

Gelieve het afgesproken tijdstip te respecteren, zodat alle onderzoeken op tijd kunnen plaatsvinden.

 

Aanmeldkiosk

  • Identificeer u met uw elektronische identiteitskaart aan de kiosk.
  • Volg de insctructies op het scherm, u ontvangt een volgnummer.
  • Neem plaats in de wachtruimte, u wordt verder geholpen aan de balie. Dit zal sneller gebeuren aangezien er geen gegevens meer moeten gecheckt worden. Opgelet: voor bepaalde diensten hoeft u niet meer aan de balie te passeren en worden uw etiketten rechtstreeks afgedrukt aan de kiosk. Volg dus altijd goed de instructies op het scherm. 

 

 

Opname klassieke hospitalisatie

Uw administratief dossier wordt bij opname onmiddellijk klaargemaakt. Op het opnameformulier bevestigt u definitief uw kamerkeuze met de daaraan verbonden supplementen. Als u de naam van uw huisarts vermeldt op het opnameformulier, dan wordt uw huisarts automatisch van uw opname verwittigd. Wenst u dit niet, gelieve dit te melden aan de opnamedienst.

 

Polsbandje voor patiëntenidentificatie

AZ Sint-Lucas hecht veel belang aan kwaliteit & patiëntveiligheid. Een correcte identificatie van elke patiënt is hierbij belangrijk. Deze identificatie gebeurt doorheen het ziekenhuis aan de hand van uw naam, adres en foto van de identiteitskaart. Bij een opname wordt dit verder aangevuld met een polsbandje. Zo bent u steeds identificeerbaar tijdens uw volledige verblijf in het ziekenhuis. Is het bandje losgekomen of gaat het verloren, vraag dan een nieuw bandje aan de verpleegkundige. Draag uw identificatiebandje steeds en controleer of alle gegevens (naam, geboortedatum) correct zijn. Zorgverleners in het ziekenhuis zullen u regelmatig vragen naar uw naam en geboortedatum voordat ze u de nodige zorgen toedienen (medicatie geven, bloed toedienen). Op die manier worden vergissingen vermeden.

 

Patiëntveiligheid: wat kunt u zelf doen?

Hier vindt u tips om zelf mee te werken aan uw veiligheid in het ziekenhuis.

 

Opname in het dagziekenhuis

 

Vragen? 

Aarzel niet om de opnamedienst te contacteren, tel. 09 224 61 61.