09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Preopnamebalie: info voor de patiënt

Als u bij de specialist een afspraak krijgt voor een ingreep met een overnachting in het ziekenhuis, dan zal u worden doorverwezen naar de preopnamebalie. Ervaren verpleegkundigen nemen er met u een aantal administratieve en verpleegkundige zaken door, zodat uw opname tot in de puntjes kan worden voorbereid.

  • Aan de preopnamebalie vult u samen met de verpleegkundigen de preoperatieve vragenlijsten in.
  • Men zal u vragen naar uw thuismedicatie en er wordt een verpleegkundige anamnese afgenomen (= vragen naar leeftijd, gewicht, lengte, eerdere ziekten, roken, drinken,…).
  • Zo nodig zal men u vragen een aantal preoperatieve onderzoeken te ondergaan, die u naar eigen keuze bij uw huisarts of in het ziekenhuis mag plannen.
  • Alle verzamelde informatie wordt meteen vastgelegd in uw elektronisch patiëntendossier.
  • De dag voor de operatie kijkt de anesthesist uw dossier in, om zich ervan te vergewissen dat aan alle voorwaarden is voldaan om veilig te kunnen opereren. Veiligheid en informatieverstrekking staan centraal.
  • Er wordt ook al aan uw ontslag gedacht. Zal u thuis nog verzorging nodig hebben of kunt u hulp gebruiken bij het koken, poetsen of boodschappen doen? En wie zorgt voor uw vervoer naar huis? Misschien moet u herstellen in een revalidatiecentrum of een ander verblijf? Al deze diensten moet u voor de opname aanvragen, zodat u er na uw verblijf in het ziekenhuis onmiddellijk kan van genieten. Als in de preopnamebalie blijkt dat u hulp zal kunnen gebruiken, dan wordt u in contact gebracht met de sociale dienst.

De afspraak in de preopnamebalie volgt onmiddellijk op uw afspraak bij de specialist. U hoeft daar zelf niets voor te regelen. Reken toch op een uur voor het consult in de preopnamebalie.
Als u na uw raadpleging bij de arts geen tijd meer heeft voor het consult in de preopnamebalie, dan kunt u telefonisch een andere afspraak maken.