09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Suggesties? Een onveilige situatie te melden? Vertel het ons!

Op de kamers vinden patiënten een 'Vertel het ons-kaartje', een korte tevredenheidsenquête waarop patiënten hun mening, opmerkingen of suggesties kwijt kunnen. Wij danken iedereen die deze kaartjes zorgvuldig invult voor de medewerking. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit van onze zorgverlening blijven verbeteren.

Let op, verbetersuggesties die via het suggestieformulier worden ingevuld, worden niet als een klacht afgehandeld, zij komen niet bij de ombudspersoon terecht. Wil u een patiëntonveilige situatie of een incident melden, dan kunt u hier terecht.
Informatie omtrent de werking van de ombudsdienst vindt u hier.

2015 werden 1200 kaartjes ingediend. Een 20-tal via elektronische weg, de overgrote meerderheid via het papieren kaartje. 400 van die 1200 kaartjes bevatten een suggestie geformuleerd door de patiënt.

  • 900 mensen of 75% scoorden 9 of 10 op een schaal van 0 tot 10 (met 10: ik zou het ziekenhuis zeker aanraden aan familie en/of vrienden). De reden die het vaakst wordt opgegeven als reden voor de goede score was in deze volgorde: de goede ontvangst en behandeling, de mooie infrastructuur, de lekkere maaltijden. Deze mensen formuleerden in vele gevallen ook verbetersuggesties, bv. rond organisatorische aspecten. 
  • 25 mensen of 2% scoorden een cijfer van 0 tot 6 op een schaal van 0 tot 10. Met de opmerkingen (bv. rond wachttijden) gingen verschillende teams intussen aan de slag.

U kunt uw mening of suggesties ook kwijt via onderstaand formulier:

Vul hieronder uw score en eventuele opmerkingen in:

Zou u ons ziekenhuis aanraden aan vrienden of familie?

Op welke afdeling en kamer hebt u hoofdzakelijk verbleven?

niet van toepassing

Op welke consultatie slaat uw beoordeling?

niet van toepassing

Vul hier vrijblijvend uw contactgegevens in (niet verplicht):