09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Chirurgisch dagziekenhuis

dagziekenhuis vk

Op 11 april 2013 openden de deuren van het volledig vernieuwd dagziekenhuis op campus Volkskliniek.  Er is hard gewerkt aan een verhoogde efficiëntie zodat de verpleegkundigen meer tijd overhouden voor hun kerntaak: het verzorgen van de patiënt.

Na een tweetal maanden verbouwen is de nieuwe chirurgische dagkliniek klaar. Er werd vooral gewerkt aan het efficiënter maken van het traject dat de patiënt aflegt. Hij krijgt niet gewoon een kamer toegewezen, maar stapt in een logisch opgebouwd, cirkelvormig traject van onthaal tot ontslag. Dit resulteert in kortere wachttijden en beperkte loopafstanden.

In de dagkliniek worden ingrepen uitgevoerd die geen opname vereisen. Dit gaat van algemene chirurgie tot orthopedie, urologie, stomatologie, vaatheelkunde, neus-keel-oor en tandheelkunde. Naast een efficiëntere workflow is ook de inrichting van de kliniek grondig aangepakt met o.a. een aparte voorbereidingsruimte met ruime kleedkasten, een kleurrijke wachtruimte voor kinderen en een lounge voor wachtende familieleden.  Er is ook aandacht besteed aan een optimale administratieve voorbereiding.

 

dagziekenhuis vk

dagziekenhuis vk