09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Parking

Nieuwe toegangsweg naar parking

Vanaf maandag 18 januari 2016 kunt u via de nieuwe toegangsweg 'Terhagen' vanop de Blaisantvest rechtstreeks naar de bezoekersparking:

Plannetje parking

 

Parkeergebouw

De parking bestaat uit twee delen: gebouw west met 4 verdiepingen (meer dan 500 parkeerplaatsen) en gebouw oost met 8 verdiepingen (meer dan 900 plaatsen). Het parkeergebouw heeft een bakenfunctie: het ziekenhuis wordt zichtbaar vanop de binnenring van Gent. De campus krijgt een nieuw en herkenbaar gezicht. Er komt ook een nieuwe toegangsweg vanaf de Blaisantvest.

Inrichting parking

Naast gewone parkeerplaatsen is er ook plaats voor mindervaliden, patiëntenvervoer, fietsers en brommers. Om parkeren en uitstappen gemakkelijk te maken is ervoor gekozen om kolommen tussen de parkeerplaatsen te vermijden. Een overdekte ingang met transparante materialen brengt de bezoekers van het ziekenhuis droog naar de hoofdingang. Een bushalte is voorzien, alsook fietspaden en routes voor intern verkeer, taxi’s, kiss & ride en spoed.

Uitzicht

Het gebouw heeft een zeer logische basisstructuur in geprefabriceerd beton. De dynamiek van het gebouw wordt gerealiseerd door de hoeken van het gebouw af te ronden en op de uiteinden zogenaamde ‘uitwaaieringen’ te construeren. Het geheel roept een beeld op van horizontale linten die rond het gebouw slingeren. De contour van elke bouwlaag wordt ingepakt met banden in wit geperforeerd aluminium. Het lichtspel dat ontstaat in de perforaties zorgt voor een luchtig karakter. Er worden ook plantenbakken en klimplanten voorzien.

 

Werffoto's

16 december 2014

werken parking

werken parking

 

28 oktober 2014

werken parking

werken parking

werken parking

 

16 september 2014

werken parking

werken parking

werken parking

 

18 augustus 2014

parking

parking

parking

23 mei 2014

 

12 mei 2014

werken parking