09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Stage bij AZ Sint-Lucas

Coronabericht

Sommige stages gaan terug door in ons ziekenhuis. We geven de voorkeur aan degenen die dit jaar afstuderen (3de jaar HBO5 en 4de jaar bachelor). We doen dit in samenspraak met de stagecoördinatoren van de verschillende opleidingen verpleegkunde / vroedkunde.

Bedankt voor je begrip en hou je gezond!

Welkom in AZ Sint-Lucas

We zijn blij jou als student te mogen ontvangen in ons ziekenhuis!

Snuister gerust eens rond op deze studentensite, je vindt hier al heel wat informatie over je stage! 

Vergeet je niet aan te melden voor je stage!

(Enkel indien de stage door de school is doorgegeven - dus geen stageaanvraag)

Meld je aan voor je stage via de button 'aanmelding stage' rechts op deze pagina (vul het document volledig in). 

  • Je doet dit minimaal 1 week voor de aanvang van je stage.
  • Dit is geldig voor stages voorverpleegkunde, zorgkunde en logistiek.
  • Op basis van deze aanmelding, zal je badge op de startdag van je stage klaarliggen aan het onthaal van campus Sint-Lucas.
  • Neem eerst grondig de info op deze website, de infobundel(s), vertrouwelijkheidsverklaring ... door, want bij de aanmelding moet je bevestigen dat je deze zaken hebt gelezen. 

Denk eraan: Geen aanmelding = geen stage!

Als je de aanmelding niet (tijdig) doet, zal er geen badge voor je klaar liggen. Dit wil zeggen dat je die dag de stage niet kan aanvatten en eerst de nodige informatie moet doornemen en de aanmelding moet doen. Pas de dag nadien, kan jouw stage beginnen.

Afspraken badge

Iedere student krijgt een badge die de nodige toegang geeft om de stage vlot te laten verlopen. Je kunt je badge op de eerste stagedag ophalen tussen 07u30 en 8u00  aan het onthaal van campus Sint Lucas. Kom zeker op tijd, want je hebt je badge nodig om naar de kleedkamers te gaan. Op het einde van je stage lever je de badge terug in via de brievenbussen die je aan de kleedkamers kunt terugvinden. De dag na de stage is de badge inactief en verliest het alle toegangen.

Studentenkleedkamers campus Sint-Lucas

De studentenkleedkamers bevinden zich in K60, dit is de kelder onder het onthaal. Achter het winkeltje kun je met je badge de deur naar de kelder openen. Beneden ga ja naar rechts en volg je de bewegwijzering.

Neem in de kleedkamer een vrijstaand kastje (met vemelding student/vrijwilliger), doe het veilig op slot en maak het na de stage leeg. 

Omkleden op de afdeling of thuis is op geen enkel ogenblik toegestaan.

In elke kleedkamer is een box voor vertrouwelijk papier en een brievenbus om je badge in te deponeren op de laatste dag van je stage.

Langs komen bij de begeleidingsverpleegkundigen en begeleider facilitaire diensten

Je kunt ons terugvinden in Campus Molenaarsstaat en we heten jou ook daar natuurlijk van harte welkom! Wil je ons komen opzoeken? Volg dan de bewegwijzering op het ziekenhuisterrein naar Campus Molenaarstraat. Hiervoor zal je even buiten de ziekenhuisgebouwen moeten en de straat oversteken! Vraag aan het onthaal van Campus Molenaarsstraat waar je ons kunt vinden.

Lekker eten in AZ Sint-Lucas (voorlopig gesloten!)

Graag heten we je welkom in ons comfortabel en lekker personeelsrestaurant in straat 46. Op vertoon van je badge of je studentenkaart kun je genieten van de personeelstarieven. Onze medewerkers betalen via hun personeelsbadge, als student betaal je met de bankkaart.

Er is elke dag een ruime keuze tussen warme en koude gerechten. Vis, vlees of vegetarisch, er is voor elk wat wils! Je bent niet verplicht om iets aan te kopen, het is ook mogelijk om je eigen boterhammen of maaltijd mee te brengen en daar te gebruiken.

Het personeelsrestaurant is elke dag open van 11.00 uur tot 14.30 uur.

Heb je meer zin in een belegd broodje? Dan kun je terecht in broodjeszaak DeliZone in straat 45, naast de optiek. Hier kun je geen gebruik maken van ons personeelstarief. Je broodje kun je meenemen naar de dienst of naar het personeelsrestaurant maar het is niet toegestaan dit in de wachtruimte (beige-oranje zeteltjes) in de gang op te eten. De broodjeszaak DeliZone is elke dag open van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Smakelijk!

Contactgegevens

Moet je contact opnemen met je stageplaats om een week voordien je stage te bevestigen? Ben je ziek of te laat? Dan kun je in deze lijst alle nodige contactgegevens van je stageplaats terugvinden.

Let op: een stageaanvraag doe je nooit rechtstreeks met de afdeling! Hiervoor contacteer je steeds de begeleidingsverpleegkundigen Laura of Wim via 09/224 52 99 of begeleidingsverpleegkundige@azstlucas.be