09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Loopbaanmogelijkheden

Jobs met inhoud en verantwoordelijkheid

Alle jobs in AZ Sint-Lucas vormen een onmisbare schakel in onze missie om betrouwbare zorg voor de patiënt waar te maken. Verpleegkundigen, artsen, administratief medewerkers, schoonmakers, technische medewerkers, logistiek assistenten… Elke medewerker heeft zijn eigen verantwoordelijkheid.


Kansen tot ontplooiing

Je wilt je graag bijscholen of verder studeren? Je wilt graag doorgroeien naar een leidinggevende functie? Je wilt graag eens zien hoe het er op een andere dienst aan toe gaat? Je doet je job graag, maar wilt hier en daar wat vaardigheden bijschaven? AZ Sint-Lucas is een groot ziekenhuis waar er veel mogelijkheden zijn om te muteren, jezelf te ontplooien en je eigen weg te zoeken als adjunct dienstverantwoordelijke, dienstverantwoordelijke zorg, verpleegkundig consulent, referentieverpleegkundige, liaisonverpleegkundige, projectverpleegkundige, verpleegkundig specialist, stafmedewerker, voorwerker … .
Voor het volgen van studiedagen en congressen zorgt AZ Sint-Lucas voor een aantal faciliteiten. Ga je voor de overstap van gegradueerde naar bachelor, van bachelor naar master, voor een voortgezette opleiding zoals de bijzondere beroepstitel, een kaderopleiding of specialisatie dan is er de mogelijkheid om educatief verlof op te nemen en zoeken we in samenspraak welke faciliteiten we je nog kunnen bieden op maat van de opleiding en je functie, rekening houdend met de kostprijs en opleidingstijd.


Interne/externe vorming

Investeren in opleiding van de medewerkers is de moeite waard. We hechten belang aan professionele en deskundige zorg en dat kan alleen als onze medewerkers beschikken over de meest recente kennis op diverse vlakken en hun vaardigheden up-to-date houden. Via vorming kan een medewerker groeien en evolueren, zichzelf ontplooien en zich verder ontwikkelen in zijn job. Elke medewerker in AZ Sint-Lucas krijgt dan ook een inscholingstraject en wordt gestimuleerd om gedurende zijn hele loopbaan regelmatig vorming te volgen, zowel binnen als buiten de muren van het ziekenhuis. Een aantal vormingen vinden wij voor iedereen belangrijk, zoals bijvoorbeeld reanimatie, het noodplan of nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast bieden wij ook andere vormingen intern aan.  


Werk-privé balans

Wij vinden het belangrijk dat elke medewerker een evenwicht kan zoeken tussen het werk en zijn privéleven. Daarom bieden wij de mogelijkheid tot educatief verlof, loopbaanvermindering, tijdskrediet, ouderschapsverlof, medische bijstand, borstvoedingspauze… . Wil je als deeltijdse medewerker een paar maanden per jaar wat extra uren werken? Dat kan via Express Medical.


Een jobtijd die jou past

Wil je naast werken ook nog studeren? Wil je thuis zijn bij de kinderen? In onderling overleg bepalen we welke jobtijd jou het beste ligt.


Stabiel dienstrooster

Al bij het begin van het werkjaar weet je welke weekends en feestdagen je dat jaar zult werken. Daarnaast is elk jaar opgedeeld in referteperiodes van 13 weken. Ten laatste 1 maand voor het ingaan van de referteperiode weet je al op welke momenten je zal moeten werken tijdens die 13 weken. Wisselen of onverwachtse wijzigingen gebeuren steeds in onderling overleg.