09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Diabetesvoet

Chronische complicaties

Een goede diabetesregeling helpt bij het voorkomen van verwikkelingen. Diabetes tast vooral de bloedvaten aan. Wanneer uw bloedsuiker vaak te hoog staat, u vaak te veel verzadigde vetten inneemt, bestaat het risico dat de bloedvaten vernauwen. Dit uit zich in problemen ter hoogte van nieren, ogen, hart, huid en voeten.

 

Diabetesvoetkliniek

Een diabetesvoet is een verzamelnaam voor diverse voetafwijkingen die kunnen voorkomen bij diabetespatiënten. De voetafwijkingen kunnen ontstaan door vaatletsels, zenuwaantasting en verminderde beweeglijkheid van gewrichten met wonden tot gevolg. Deze wonden zijn moeilijk te genezen en kunnen door infectie gecompliceerd worden.

  • Hebt u een 'risicovoet', dan kan de huisarts of endocrinoloog u twee keer per jaar naar de podoloog verwijzen. 
  • Hebt u een voetwonde, dan kunt u terecht in de voetkliniek waar u recht hebt op de tussenkomst van de podoloog en diabetes- of wondzorgverpleegkundige. U kunt er ook terecht bij één of meerdere artsen met specialisatie in diabetesvoetproblemen. 
De diabetesvoetkliniek is toegankelijk voor diabetespatiënten: 
 
  • die opgenomen zijn in een diabetesconventie;
  • die opgenomen zijn in een zorgtraject;
  • die opgevolgd worden in het kader van 'voortraject diabetes'.
Binnen het team van de voetkliniek kunt u ook terecht bij de orthopedische schoentechnoloog voor steunzolen, verband - of ontlastingsschoenen en (semi-)orthopedische schoenen. De vernieuwingstermijn en uw eigen aandeel is afhankelijk van de pathologie. Onze schoenmaker licht u hier graag verder over in. 
 
 
Laatste update 29/03/2019 - team diabeteskliniek