09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Dag 1

  • Op de eerste dag gaat u langs bij de arts-geriater voor een klinisch onderzoek. Hij/zij neemt een uitgebreide anamnese af.
  • Er wordt een bloedonderzoek uitgevoerd en een NMR of CT-scan hersenen genomen op de dienst medische beeldvorming.
  • Er wordt een uitgebreid geriatrisch assessment afgenomen door een multidisciplinair team: een geriatrisch verpleegkundige, een ergotherapeut, een kinesitherapeut en een psycholoog. Dit is een uitgebreide geriatrische evaluatie waarbij zowel uw fysiek, mentaal als uw sociaal welbevinden bevraagd en in kaart gebracht wordt.
  • De ergotherapeut voert een cognitieve evaluatie uit aan de hand van een aantal eenvoudige en oriënterende testen en bevraagt uw emotioneel welbevinden.
  • Mits uw toestemming, heeft de psycholoog een uitgebreid gesprek met uw familie of directe naaste om het verloop van de aanwezige problemen zo goed mogelijk in kaart te brengen.

Al deze gegevens worden besproken met de geriater. Als er geen objectieve aanwijzingen zijn van een geheugenprobleem, deelt de geriater dit aan u mee en stopt het traject hier. Uw huisarts wordt hiervan per brief op de hoogte gebracht. Is er wel een vermoeden van een geheugenprobleem, dan wordt een uitgebreid neuropsychologisch onderzoek gepland, al dan niet aangevuld met een consult bij de neuroloog en/of psychiater.