09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Wat doen wij?

Algemene dermatologie
Huidziekten of dermatologie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met het herkennen en behandelen van aandoeningen van de huid bij volwassenen en kinderen.
Dermatologen behandelen acute en chronische huidziekten, zoals acne, eczeem of psoriasis. Wij behandelen ook ziekten van haren en nagels, huidkanker, huidinfecties, allergische reacties van de huid, moedervlekken, spataderen en ulcera.

Totale huidinspectie
Is het beoordelen van de huid voor het opsporen van voorlopers van huidkanker (actinische keratosen) en huidkanker (basaalcelcarcinomen, spinocellulair carcinomen en melanomen)

Dermatochirurgie goedaardige en kwaadaardige huidtumoren
Onder lokale verdoving worden goedaardige en kwaadaardige letsels verwijderd en gehecht. 

Biopsie
Soms is het nodig om onder lokale verdoving een klein stukje huid weg te halen dat microscopisch wordt beoordeeld door de patholoog.

Cryotherapie
Door middel van vloeibare stikstof worden wratten, ouderdomsvlekken-en wratten en fibromen bevroren.

Wondzorg
Er zijn veel verschillende soorten wonden met daarbij behorende specifieke wondbehandelingen. Chronische wonden bij patienten met diabetes of vaatlijden vergen een specifieke aanpak.

Lichttherapie UVB en PUVA
Dit zijn behandelingen in een cabine (of lichtbak) met UV-licht voor huidziekten zoals psoriasis, eczeem, vitiligo en zonneallergie.
U kunt bij ons voor deze behandelingen tussen 8u30-12u45 en 13u15-18u.

Photodynamische therapie
of kortweg PDT is een lichtbehandeling voor de behandeling van zonschadevlekjes (actinische keratosen) en sommige huidkankers. Er wordt gebruik gemaakt van zichtbaar rood licht of daglicht en een fotosensitiser (=crème die het letsel gevoeliger maken voor licht) met als doel het vernietigen van kankercellen.

Allergie
Wij bieden verschillende testen om allergieën op te sporen. Naargelang het type allergie worden plaktesten of priktesten gepland of een bloedafname verricht.

  • Plakproeven of epicutane testen: we gaan we na of u allergisch bent voor een aantal stoffen waarmee de huid in contact komt. Deze stoffen worden met pleisters op uw rug aangebracht. U krijgt voor dit onderzoek 3 afspraken.
  • Priktesten of intracutane testen: we gaan na of u allergisch bent voor stoffen door middel van enkele oppervlakkige prikjes met de te testen stoffen ter hoogte van uw voorarm.

Haar- en nagelziekten

Behandeling kleine spataders
Met behulp van sclerotherapie worden kleine blauwpaarse spataders ingespoten met aethoxysclerol waardoor ze verschrompelen.

Cosmetische dermatologie
omvat onder andere:

  • Botuline toxine en fillers voor het behandelen van rimpels en voor contourverbetering
  • Huidverbetering d.m.v. peelings en laser
  • Laserbehandelingen voor overbeharing, abnormale bloedvaten (couperose, spider naevi), pigmentvlekken, tatouages, littekens, goedaardige huidgezwellen
  • Bovenooglidcorrectie 
  • Botuline toxine voor overmatig zweten

MOC
of multidisciplinair oncologisch consult

Lopende studies
Een overzicht van de lopende studies vindt u hier.

Laatste update 30/04/2018 - team huidziekten