09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Behandeling

De behandeling van ziekte van Crohn en colitis ulcerosa is vrij gelijklopend. Als mogelijke geneesmiddelen worden nog steeds “klassiekers” gebruikt zoals mesalazine of cortisonepreparaten of immuunonderdrukkende medicijnen zoals Imuran en Ledertrexaat. Maar ook de “nieuwere” biologische geneesmiddelen zoals Remicade, Humira, Simponi, Entyvio en Stelara hebben ondertussen steeds meer hun waarde bewezen in de behandeling van ernstigere vormen van IBD. Deze laatste geneesmiddelen worden via infuustherapie of onderhuidse inspuitingen toegediend.

De behandeling van IBD wordt individueel per patiënt afgestemd en hangt af van de ernst en uitgebreidheid van de ziekte en de plaats van aantasting. De mogelijke therapeutische opties worden steeds uitgebreid besproken en de patiënt beslist uiteindelijk mee met de arts over het verder beleid.

Het onderzoek naar IBD zit het voorbije decennium echt in een stroomversnelling en heel wat nieuwe moleculen worden momenteel getest. We kunnen dan ook zeggen dat er zeker nieuwe medicijnen in de pipeline zitten voor de komende jaren.

Laatste update 31/03/2018 - team maag-, darm- en leverziekten