09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Gevolgen

  • 80% van de kinderen met overgewicht heeft ook als volwassene gewichtsproblemen.
  • Overgewicht vergroot het risico op gezondheidsproblemen als diabetes, hart- en vaatziekten en gewrichtsproblemen.
  • Overgewicht kan ook psychische problemen zoals pesten, een verminderd zelfvertrouwen, sociale isolatie, depressie en slaapstoornissen veroorzaken.

Een groot deel van de kinderen met overgewicht hoeft niet zozeer af te vallen. Belangrijk is dat hun gewicht stabiliseert. Door de groei zal het gewicht meer in overeenstemming komen met de lengte. Het stabiliseren van het gewicht kan vaak bereikt worden door eens kritisch te kijken naar de eetgewoonten van het kind. Een goede organisatie van hoe, wat en wanneer we eten is uiterst belangrijk. Het is lang niet altijd zo dat het kind te veel eet. Vaak worden verkeerde dingen gegeten en zijn de tussendoortjes te zoet of te vet.

Een gezond lichaamsgewicht heeft vele voordelen. Kinderen met een gezond gewicht voelen zich niet alleen lekkerder in hun vel, ze hebben ook meer zelfvertrouwen. Verbeterde bewegingsmogelijkheden kan gezondheidsproblemen voorkomen. Met verbeterde motorische vaardigheden kunnen kinderen meer energie verbranden, betere spieren en conditie ontwikkelen en zonder pijn deelnemen aan sportactiviteiten.

Laatste update 15/12/2017 - obesitasteam