09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Obesitaskliniek

Wat is obesitas?

Obesitas is een aandoening die ontstaat wanneer gedurende een lange tijd meer energie (calorieën) wordt opgenomen dan verbruikt. Dit teveel aan energie wordt opgeslagen in de vorm van vetweefsel. Obesitas is een ernstige vorm van overgewicht.

Overgewicht of obesitas is in ons land, net zoals in vele andere westerse landen,een steeds groter wordend probleem. Op zich lijkt dit onschuldig, maar overgewicht gaat gepaard met diverse gezondheidsproblemen.
 

Multidisciplinair team

Obesitas is een erg complex probleem en voeding vormt slechts het topje van de ijsberg. Om de overtollige kilo’s voorgoed kwijt te raken, moet er op verschillende terreinen ingegrepen worden. Heel wat mensen starten op eigen houtje met een dieet, maar hervallen na een tijdje in hun oude gewoontes. De strijd tegen obesitas is lang en loopt niet altijd over rozen. Vandaar ook het belang van een multidisciplinaire behandeling, waarbij een beroep wordt gedaan op diverse specialisten. AZ Sint-Lucas beschikt over een jarenlange medische en paramedische expertise binnen dit domein en biedt tevens het globale gamma aan behandelingsmogelijkheden aan. In het obesitasproject zijn er twee soorten behandelingen:

Eerst neemt u vrijblijvend contact op met de coördinerende arts, dr. Ercan Cesmeli of één van de andere artsen. Aan de hand van onderzoeksresultaten bepaalt hij samen met u welk behandelingsplan voor u het meest geschikt is.

 

Artsen

(module alle artsen + contactgegevens)

Diëtiek

Davy Vansteenkiste 09 224 51 08

Medical coach

Marleen Daems 09 224 54 26

Psycholoog

 

Kinesist

 

Cardiorevalidatiecentrum

09 224 55 84