09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Chirurgische behandelingen

Alleen als alle andere middelen falen en/of afhankelijk van de BMI, wordt er gekozen voor chirurgie.

Als de coördinerende arts beslist dat een chirurgische aanpak noodzakelijk is, komt u in handen van een team van specialisten dat een complete balans zal opmaken en bepaalt of u al dan niet in aanmerking komt voor een chirurgische ingreep. Afhankelijk van uw voedingspatroon en de beoordeling van het team zijn er diverse mogelijkheden wat betreft chirurgische aanpak, namelijk gastric banding, maagbypass, …

Indien er wordt gekozen voor een chirurgische aanpak wordt er een afspraak gepland met de chirurg, de internist, het labo (bloedonderzoek), de gastro-enteroloog (maagonderzoek), de diëtist en de sofroloog of psycholoog. Deze specialisten gaan na of het noodzakelijk is om de voorkeur te geven aan de chirurgische aanpak. Voor, tijdens en na de ingreep wordt u uiteraard professioneel begeleid door het team. Indien u niet in aanmerking komt voor de chirurgische aanpak zal een ander behandelingsplan worden voorgesteld.

Huisarts

Overleg met de huisarts is erg belangrijk. Daarom verloopt het volledige proces in nauw contact met uw huisarts. Uw individueel behandelingstraject wordt aan de huisarts bezorgd, zodat die kan zorgen voor een goede opvolging en nazorg. Ook alle verslagen die worden opgemaakt over uw behandeling worden aan de huisarts overgemaakt.