09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Niet-chirurgische behandelingen

Bij de niet-chirurgische aanpak start u met een onderzoek bij de coördinerende arts of één van de andere artsen. Daarna wordt u opgevolgd door een diëtist, een sofroloog of psycholoog en eventueel een kinesist. Indien nodig wordt u doorverwezen naar het slaaplabo, de cardiale revalidatie, de endocrinoloog, ...

  • De specialisten van het team leren u een gezonder voedingspatroon aan, wat onmisbaar is voor een duurzaam gewichtsverlies.
  • Indien nodig wordt er gekozen voor ondersteuning met geneesmiddelen. Deze verminderen de eetlust en/of beperken de opname van vetten (bijvoorbeeld Reductil en Xenical).

Al deze mogelijkheden kan u bespreken met de coördinerende arts tijdens de eerste consultatie. Hij bepaalt welke aanpak voor u het best is.

Huisarts

Overleg met de huisarts is erg belangrijk. Daarom verloopt het volledige proces in nauw contact met uw huisarts. Uw individueel behandelingstraject wordt aan de huisarts bezorgd, zodat die kan zorgen voor een goede opvolging en nazorg. Ook alle verslagen die worden opgemaakt over uw behandeling worden aan de huisarts overgemaakt.