09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Interculturele bemiddeling en taalbijstand

interculturele bemiddelingMensen van een andere cultuur hebben het vaak extra moeilijk in het ziekenhuis. Ze spreken een andere taal, ze kennen de gebruiken en gewoonten nog niet zo goed en onze gezondheidszorg lijkt wel een doolhof.

Om de communicatie zo vlot mogelijk te laten verlopen, kan een beroep gedaan worden op een intercultureel bemiddelaar van het ziekenhuis.

Zowel patiënten en hun familieleden als artsen en medewerkers kunnen de intercultureel bemiddelaar contacteren om te tolken, om te bemiddelen of om de mensen wegwijs te maken.

Hebt u nood aan taalbijstand, contacteer ons dan zo snel mogelijk. Kunnen wij u intern niet helpen, dan beschikken we over een aantal andere mogelijkheden om voor u de gepaste taalbijstand te voorzien. De intercultureel bemiddelaar zal hierover steeds met de aanvrager in overleg gaan. Ook voor het aanvragen van een doventolk kan u bij ons terecht.

Contact

  • De intercultureel bemiddelaars werken enkel op afspraak.
  • U kunt bellen voor een afspraak elke werkdag tussen 8.30 en 16.30 uur op het nummer 09 224 63 12 of via mail naar interculturele.bemiddeling@azstlucas.be. Intern kunnen wij taalbijstand voorzien in de talen Turks, Russisch en Bulgaars. Andere talen kunnen op afspraak. 
  • Op andere momenten kan u een boodschap inspreken op het antwoordapparaat en zal u achteraf gecontacteerd worden.