09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Het team

De geriater

De geriater is de coördinator-arts van het team en evalueert dagelijks uw gezondheidstoestand.

 

De verpleeg- en zorgkundigen

De verpleeg- en zorgkundigen, onder leiding van een dienstverantwoordelijke,staan 24 uur op 24, in voor een kwalitatieve verzorging en behandeling.

 

De kinesitherapeut en ergotherapeut

De geriatrische revalidatie omvat bewegingstherapie (actieve oefentherapie ter bevordering van mobiliteit, kracht, evenwicht en gangrevalidatie) en het oefenen van activiteiten uit het dagelijkse leven zoals zelfzorg, zich verplaatsen, geheugen, ... Dit met als doel de zelfstandigheid en zelfredzaamheid te verbeteren of te behouden. De revalidatie gebeurt zowel in de oefenzaal als in de dagzaal, individueel en in groep. Ook
wordt er hulpmiddeladvies gegeven. Opgelet: de afdeling geriatrie is geen revalidatiecentrum!

 

De logopedist

De logopedist staat in voor het onderzoeken, voor de behandeling en het adviseren van patiënten met taal-, spraak-, stem- en/of slikproblemen.

 

De diëtist

De diëtist voorziet advies en begeleiding bij problemen met ondervoeding, overvoeding,… Zij zal een risicoscreening uitvoeren om dan een aangepast dieet in te stellen.

 

De psycholoog

Bij psychische moeilijkheden kan een gesprek met de psycholoog een steun betekenen. De psycholoog staat in voor begeleiding, eventuele doorverwijzing en neuropsychologische onderzoeken. U kan zelf een gesprek aanvragen via de verpleegkundige of de geriater.

 

De sociale dienst

Een maatschappelijk assistent kan in samenspraak met de familie en bestaande thuiszorgdiensten uw ontslag voorbereiden (thuishulp, verblijf in een herstelkuuroord, revalidatiecentrum,
kortverblijf,…).

 

Wekelijks teamoverleg

Tijdens dit overleg bespreekt de geriater met het team het effect van uw behandelingsplan en ontslagregeling. Indien nodig wordt bijgestuurd.