09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Voor de patiënt

Behandeling

Het tijdstip van de verzorging en het aantal behandelingen worden individueel bepaald door de verpleegkundige, kinesitherapeut, ergotherapeut en eventueel andere teamleden. Het kan dus gebeuren dat een verzorging of behandeling in de namiddag plaatsvindt tijdens de bezoekuren voor de familie of vrienden. Wij vragen uw bezoek dan ook vriendelijk om ondertussen even plaats te nemen in de gang of in de dagzaal. Wij streven ernaar om u vooraf te verwittigen via een weekschema. De behandeling van kinesitherapie en ergotherapie gebeurt op weekdagen, niet in het weekend en niet op feestdagen.

De maaltijden

Uw wensen voor ontbijt en het avondmaal worden dagelijks bevraagd door een teamlid. De maaltijden worden opgediend op de kamer omstreeks 8 en 17 uur. Een diëtiste zal u zo nodig op vraag van de arts
informeren over uw dieet. Indien mogelijk nuttigt u het middagmaal samen met de andere patiënten in de dagzaal. Als u meer rust nodig hebt, wordt er opgediend op uw kamer. Als u hulp nodig hebt bij het
snijden of eten zullen de verpleegkundigen en de verzorgenden u graag helpen.

Wat brengt u mee?

  • Gesloten schoeisel
  • Comfortabele dag- en nachtkledij: ’smorgens en ’s avonds helpen de zorgen verpleegkundigen met het aan- en uitkleden.
  • Verzorgingsmateriaal: scheerapparaat, tandenborstel, tandpasta, zeep, bodylotion, deodorant…
  • Washandjes en handdoeken.
  • Bril, hoorapparaat, tandprothese.
  • Hobbymateriaal: boeken, puzzels, handwerk….

Proefontslag

Na een zekere tijd is het mogelijk om een dag naar huis te gaan. Dat kan alleen als uw toestand dit toelaat. De arts moet hiervoor de toelating geven. Dergelijke momenten kunnen als proefontslag beschouwd worden.

Roken

Roken is niet toegelaten in het ziekenhuis.

Ontslag

Het ontslagmoment kan in overleg met de familie geregeld worden, op voorwaarde dat alle documenten nodig voor thuismedicatie, thuisverpleging en huisarts aanwezig zijn. Het ontslag wordt gepland voor 11 uur.
Indien u toch liever nog op de afdeling van een middagmaal wil genieten, vragen wij u om na de verzorging de resterende tijd door te brengen in de dagzaal.