09 224 61 11

Lettergrootte: a a a

Communicatie

Adreswijzigingen 

Huisartsen kunnen adreswijzigingen doorgeven aan mevr. Annick Martens, tel. 09 224 61 27 of annick.martens@azstlucas.be.

 

MediRing, MediBridge en Hector (e-Healthbox) 

De meeste artsen en diensten in AZ Sint-Lucas werken met Hector, MediRing of MediBridge voor het beveiligd elektronisch versturen van berichten.

Om deze berichten te kunnen ontvangen, hebt u als huisarts de juiste software nodig. Meer informatie hierover vindt u respectievelijk op
www.healthconnect.be
www.mediring.be
www.medibridge.be

Voor MediRing betalen zowel de verzender als de ontvanger jaarlijks een vast bedrag. De gebruiker kan dan onbeperkt gegevens ontvangen en zelf verzenden, zonder bijkomende kosten.

Bij Hector en MediBridge is het ontvangen van de gegevens volledig gratis. Voor het verzenden van documenten moet wel betaald worden. Het verzenden van protocols vanuit het ziekenhuis naar de huisarts gebeurt dus op kosten van het ziekenhuis.

Als de software bij u geïnstalleerd is en u wenst uw documenten elektronisch te ontvangen, stuur dan een mail naar els.coussement@azstlucas.be of naar ludwig.dobbelaere@azstlucas.be met uw naam en adres, uw RIZIV-nummer en eventueel ook het medisch pakket waar u mee werkt.

Hebt u nog vragen, neem dan gerust contact op met mevrouw Els Coussement (09-224 58 19) of met de heer Ludwig Dobbelaere (09-224 50 48).