20 oktober Dag tegen Kanker

20 oktober 2022

Op de Dag tegen Kanker willen we onze kankerpatiënten en hun naasten nog meer dan anders tonen dat ze er niet alleen voor staan. We hebben heel wat leuke activiteiten gepland.

20 oktober staat in het teken van de kraanvogel in AZ Sint-Lucas Gent. Zo zal je in het onthaal het Kraanvogelproject kunnen bewonderen van kunstenares Claudia Nakayama. Zij maakte i.s.m. inloophuis Huyse Nestelt een compositie van duizend rijzende origami kraanvogels om kankerpatiënten moed en kracht te wensen. Daarnaast moedigen we patiënten op hun kamer en bezoekers aan het onthaal aan om ook zélf een kraanvogel te vouwen met een persoonlijke boodschap voor iemand die een hart onder de riem kan gebruiken. Acteur en televisiemaker Joris Hessels komt hierbij een handje helpen en gaat ook langs in het dagziekenhuis oncologie en bij de patiënten op de verpleegafdeling oncologie.

Verder op het programma:

  • Gratis workshop handmassage voor patiënten en hun naasten
  • Harpconcert van Josefien De Waele, zij viel al meermaals in de prijzen op nationale en internationale muziekconcours
  • Verse mocktails voor oncologiepatiënten
  • Kennismaking met lotgenotengroepen en inloophuizen in de Gentse regio
  • Kom op tegen Kanker komt gele lintjes opspelden

Wil jij ook graag een kraanvogel vouwen? Hieronder vind je de instructies:

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 20-oktober-2022.

Nu in Sint-Lucas

Ontvang voortaan je factuur via e-mail

Als je daarvoor toestemming hebt gegeven, ontvang je sinds februari 2023 de ziekenhuisfacturen van AZ Sint-Lucas Gent via e-mail.

Lees meer

Borstkliniek AZ Sint-Lucas een van grootste borstklinieken met erkenning sinds 2005

Als erkende coördinerende borstkliniek behandelt AZ Sint-Lucas Gent jaarlijks tussen 270 en 300 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee staan we in de top-10 van de grootste borstklinieken van Vlaanderen.

Lees meer

Zorg midden in 't leven

Je hart verliezen aan AZ Sint-Lucas én Gent? Het overkwam o.a. Koen, Aurélie, Jos, Fatme en Justine. Tijdens en na de werkuren genieten ze van het bruisende stadsleven. Ze vertellen met veel passie over hun job en hun favoriete plek in de stad. Als medewerker van AZ Sint-Lucas sta je, net als het ziekenhuis, midden in ’t leven. Laat je inspireren door de verhalen en plekjes van de collega’s.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by