Code oranje voor luchtweginfecties

09 februari 2024

Op dit moment is er een toename in respiratoire infecties, waaronder vooral een sterke stijging in het aantal griepgevallen. De overheid activeerde dan ook code oranje voor luchtweginfecties. Wij vragen aan bezoekers met respiratoire klachten om een chirurgisch masker te dragen.

Bezoekers met griep of COVID-19 stellen hun bezoek best met een week uit.

Behoor je zelf tot de risicogroep voor ernstige complicaties van griep of COVID-19, draag dan steeds een masker wanneer je naar het ziekenhuis komt.

Bezoekers begeleiders op de afdelingen intensieve zorgen (straat 52 en 65), hematologie-oncologie (straat 47), dagziekenhuis oncologie (straat 78), radiotherapie (straat 51) vragen we om zolang code oranje van kracht is steeds een chirurgisch maker te dragen.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 09-februari-2024.

Nu in Sint-Lucas

Een positief initiatief voor de stad: de realisatie van een groot Gents ziekenhuis

AZ Sint-Lucas en AZ Jan Palfijn Gent hebben vandaag, donderdag 25 januari 2024, een intentieverklaring ondertekend om intens te gaan samenwerken.

Lees meer

Verkeershinder tijdens het lichtfestival

Van woensdag 31 januari tem. zondag 4 februari 2024 is het opnieuw Lichtfestival in Gent. Moet je in deze periode in AZ Sint-Lucas zijn, dan hou je best rekening met verkeershinder en vermijd je best de omgeving van de Dampoort.

Lees meer

Verbouwingen in het laboratorium

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by