Hinder door wegenwerken aan het Griendeplein

12 februari 2021

Van 15 februari tot 18 april zijn er werken aan het Griendeplein (kruispunt Opgeëistenlaan-Wondelgemstraat). Hou rekening met hinder als je naar het ziekenhuis komt via de Nieuwewandeling. Als je uit de richting van het Neuseplein komt, is er geen hinder.

In de huidige fase (fase 3 van 13 maart tot 2 april) is er geen doorgang mogelijk richting 1000 Vuren en Wondelgemstraat. Omgekeerd kun je wel richting AZ Sint-Lucas rijden. Er is een omleiding voorzien via de Nieuwevaart en de Rooigemlaan.

Plan Werken Griendeplein Fase1 3kopie

In de laatste fase (fase 4 van 3 april tot 18 april) is er geen doorgang mogelijk richting 1000 Vuren, maar je kan wel richting AZ Sint-Lucas en richting Wondelgemstraat rijden. Er is een omleiding voorzien via de Wondelgemstraat.

Plan Werken Griendeplein Fase4

Openbaar vervoer

De werken zorgen ook voor hinder bij het openbaar vervoer.

Buslijnen 52, 53, 54, 65, 68 en 69 stoppen momenteel niet meer aan de Blaisantvest, dus neem halte Fratersplein.

Tram 4 vanuit Ledeberg rijdt nog altijd tot aan de halte Biervlietstraat - AZ Sint-Lucas.

Neem je tram 4B vanuit Evergem of UZ Gent, dan stap je aan de tijdelijke halte aan het Rabot over op tram 4. Twee haltes verder stopt de tram aan de halte Biervlietstraat - AZ Sint-Lucas.

Neem je tram 1, dan kun je aan het Gravensteen overstappen op tram 4 en afstappen aan de Langesteenstraat (standskant AZ Sint-Lucas) of wat langer blijven zitten tot aan de halte Biervlietstraat - AZ Sint-Lucas.

Op de website van De Lijn vind je meer informatie over de omleidingen voor de bussen en trams.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 15-maart-2021.

Nu in Sint-Lucas

Code oranje voor luchtweginfecties

Op dit moment is er een toename in respiratoire infecties, waaronder vooral een sterke stijging in het aantal griepgevallen. De overheid activeerde dan ook code oranje voor luchtweginfecties. Wij vragen aan bezoekers met respiratoire klachten om een chirurgisch masker te dragen.

Lees meer

Een positief initiatief voor de stad: de realisatie van een groot Gents ziekenhuis

AZ Sint-Lucas en AZ Jan Palfijn Gent hebben vandaag, donderdag 25 januari 2024, een intentieverklaring ondertekend om intens te gaan samenwerken.

Lees meer

Verkeershinder tijdens het lichtfestival

Van woensdag 31 januari tem. zondag 4 februari 2024 is het opnieuw Lichtfestival in Gent. Moet je in deze periode in AZ Sint-Lucas zijn, dan hou je best rekening met verkeershinder en vermijd je best de omgeving van de Dampoort.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by