Hinder door wegenwerken aan het Griendeplein

12 februari 2021

Van 15 februari tot 18 april zijn er werken aan het Griendeplein (kruispunt Opgeëistenlaan-Wondelgemstraat). Hou rekening met hinder als je naar het ziekenhuis komt via de Nieuwewandeling. Als je uit de richting van het Neuseplein komt, is er geen hinder.

In de huidige fase (fase 3 van 13 maart tot 2 april) is er geen doorgang mogelijk richting 1000 Vuren en Wondelgemstraat. Omgekeerd kun je wel richting AZ Sint-Lucas rijden. Er is een omleiding voorzien via de Nieuwevaart en de Rooigemlaan.

Plan Werken Griendeplein Fase1 3kopie

In de laatste fase (fase 4 van 3 april tot 18 april) is er geen doorgang mogelijk richting 1000 Vuren, maar je kan wel richting AZ Sint-Lucas en richting Wondelgemstraat rijden. Er is een omleiding voorzien via de Wondelgemstraat.

Plan Werken Griendeplein Fase4

Openbaar vervoer

De werken zorgen ook voor hinder bij het openbaar vervoer.

Buslijnen 52, 53, 54, 65, 68 en 69 stoppen momenteel niet meer aan de Blaisantvest, dus neem halte Fratersplein.

Tram 4 vanuit Ledeberg rijdt nog altijd tot aan de halte Biervlietstraat - AZ Sint-Lucas.

Neem je tram 4B vanuit Evergem of UZ Gent, dan stap je aan de tijdelijke halte aan het Rabot over op tram 4. Twee haltes verder stopt de tram aan de halte Biervlietstraat - AZ Sint-Lucas.

Neem je tram 1, dan kun je aan het Gravensteen overstappen op tram 4 en afstappen aan de Langesteenstraat (standskant AZ Sint-Lucas) of wat langer blijven zitten tot aan de halte Biervlietstraat - AZ Sint-Lucas.

Op de website van De Lijn vind je meer informatie over de omleidingen voor de bussen en trams.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 15-maart-2021.

Nu in Sint-Lucas

Ontvang voortaan je factuur via e-mail

Als je daarvoor toestemming hebt gegeven, ontvang je sinds februari 2023 de ziekenhuisfacturen van AZ Sint-Lucas Gent via e-mail.

Lees meer

Borstkliniek AZ Sint-Lucas een van grootste borstklinieken met erkenning sinds 2005

Als erkende coördinerende borstkliniek behandelt AZ Sint-Lucas Gent jaarlijks tussen 270 en 300 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee staan we in de top-10 van de grootste borstklinieken van Vlaanderen.

Lees meer

Zorg midden in 't leven

Je hart verliezen aan AZ Sint-Lucas én Gent? Het overkwam o.a. Koen, Aurélie, Jos, Fatme en Justine. Tijdens en na de werkuren genieten ze van het bruisende stadsleven. Ze vertellen met veel passie over hun job en hun favoriete plek in de stad. Als medewerker van AZ Sint-Lucas sta je, net als het ziekenhuis, midden in ’t leven. Laat je inspireren door de verhalen en plekjes van de collega’s.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by