UPDATE Netwerkproblemen

16 augustus 2021

Momenteel lopen de opnames en consultaties in ons ziekenhuis zoals gepland. We blijven de situatie nauw testen en opvolgen. Om zeker de veiligheid te kunnen garanderen mocht het probleem zich opnieuw voordoen, nemen onze medewerkers alvast de nodige voorzorgen voor een vlotte werking.

UPDATE: Momenteel lopen de opnames en consultaties in ons ziekenhuis zoals gepland. We blijven de situatie nauw testen en opvolgen. Om zeker de veiligheid te kunnen garanderen mocht het probleem zich opnieuw voordoen, nemen onze medewerkers alvast de nodige voorzorgen voor een vlotte werking.

----------------------------------------------------

Maandagvoormiddag konden vanwege netwerkproblemen geen geplande ingrepen en consultaties doorgaan. Deze maatregelen waren nodig om de veiligheid te kunnen blijven garanderen. Ook onze spoeddienst kon daarom tijdelijk geen nieuwe patiënten opnemen. Het intern noodplan werd geactiveerd om de betrouwbare zorg voor onze reeds opgenomen patiënten te kunnen garanderen. We excuseren ons alvast voor eventuele hinder die hierdoor gecreëerd werd.

Ondertussen lijken de netwerksystemen opnieuw stabiel en worden er nog bijkomende testen uitgevoerd. We hebben er goede hoop op dat deze namiddag consultaties en ingrepen opnieuw zullen kunnen doorgaan. Ook de spoed is opnieuw klaar om nieuwe patiënten op te nemen.

We houden u verder van de situatie op de hoogte via dit kanaal.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 16-augustus-2021.

Nu in Sint-Lucas

Nieuwe reeks Helden van Hier: de MUG AZ Sint-Lucas Gent

Maak kennis met onze spoedartsen- en verpleegkundigen die uitrukken met de MUG op VTM vanaf 7 september om 20u35.

Lees meer

Hogere overlevingskans voor patiënten met borstkanker

Uit nieuwe cijfers van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) blijkt dat de overlevingskans van borstkankerpatiënten vijf jaar na de behandeling met ongeveer 3 procent is toegenomen. Het gaat over patiënten die de diagnose kregen tussen 2014 en 2018. De positieve trend is het gevolg van zowel medische innovatie als ­specialisatie.

Lees meer

Dubbelinterview met dr. Ruben en Walter Pauwels

De ene staat al met een been in zijn pensioen maar doet nog verder, de andere staat nog aan het begin van zijn carrière. We brachten gastro-enteroloog Walter Pauwels en cardioloog Ruben Pauwels, vader en zoon, samen voor een gesprek over geneeskunde.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by