Wegenwerken aan Dampoort: ziekenhuis bereikbaar

24 maart 2021

Op 25 mei starten de wegenwerken aan de Dampoort die twee jaar zullen duren en in zeven fases worden aangepakt. Het ziekenhuis blijft bereikbaar. We geven een zo duidelijk mogelijk overzicht van de mogelijke hinder.

Wegen- en rioleringswerken

Fase 1

Een stukje van de rotonde is afgesloten, maar je kunt er nog langs met de wagen. Fietsers kunnen er ook nog langs via een korte omleiding.

Wegenwerken fase1

Fase 2

Auto's kunnen de Dampoort weer volledig rond. Voor fietsers wordt er vanaf fase 2 een fietspad in dubbele richting rondom de volledige rotonde voorzien.

Wegenwerken fase2

Fase 3

De Koopvaardijlaan is in deze periode afgesloten voor het verkeer. Als je vanop de Antwerpsesteenweg komt, kun je enkel via de Land Van Waaslaan naar de Dampoort rijden. Voor fietsers is er een tweerichtingsfietspad rond de rotonde en een tijdelijk fietspad door de werfzone vanop de Antwerpsesteenweg.

Wegenwerken fase3

Fase 4

De doorgang Land van Waaslaan wordt afgesloten voor alle verkeer. Wie naar de Dampoort wil gebruikt de doorgang via de Antwerpsesteenweg. Wie van de Dampoort komt gebruikt de doorgang Dendermondsesteenweg. Fietsers kunnen via de Antwerpsesteenweg of via de fietstunnel aan de Dendermondsesteenweg. Het fietspad op de rotonde blijft ook tweerichtingsverkeer.

Fase 5

De doorgangen Antwerpsesteenweg en Dendermondsesteenweg worden afgesloten voor alle verkeer. Wie naar de Dampoort wil gebruikt de doorgang via de Antwerpsesteenweg. Wie van de Dampoort komt gebruikt de doorgang Land van Waaslaan. Het fietspad op de rotonde blijft tweerichtingsverkeer voor fietsers.

Fase 6

Werken ter hoogte van station Gent-Dampoort en Dendermondsesteenweg. Aan het station moet het verkeer over één in plaats van drie rijstroken. Wie naar de Dendermondsesteenweg wil, gebruikt de doorgang Land van Waaslaan. Het fietspad op de rotonde blijft tweerichtingsverkeer voor fietsers.

Fase 7

Werken aan de rotonde. Het verkeer kan via één rijstrook langs de werfzone op de Dampoortrotonde rijden. Fietsers kunnen terug oversteken naast de spoorwegbrug.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 12-mei-2021.

Nu in Sint-Lucas

Nieuwe reeks Helden van Hier: de MUG AZ Sint-Lucas Gent

Maak kennis met onze spoedartsen- en verpleegkundigen die uitrukken met de MUG op VTM vanaf 7 september om 20u35.

Lees meer

Hogere overlevingskans voor patiënten met borstkanker

Uit nieuwe cijfers van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) blijkt dat de overlevingskans van borstkankerpatiënten vijf jaar na de behandeling met ongeveer 3 procent is toegenomen. Het gaat over patiënten die de diagnose kregen tussen 2014 en 2018. De positieve trend is het gevolg van zowel medische innovatie als ­specialisatie.

Lees meer

Dubbelinterview met dr. Ruben en Walter Pauwels

De ene staat al met een been in zijn pensioen maar doet nog verder, de andere staat nog aan het begin van zijn carrière. We brachten gastro-enteroloog Walter Pauwels en cardioloog Ruben Pauwels, vader en zoon, samen voor een gesprek over geneeskunde.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by