Op 25 mei starten de wegenwerken aan de Dampoort die twee jaar zullen duren en in zeven fases worden aangepakt. Het ziekenhuis blijft bereikbaar. We geven een zo duidelijk mogelijk overzicht van de mogelijke hinder.
Een stukje van de rotonde is afgesloten, maar je kunt er nog langs met de wagen. Fietsers kunnen er ook nog langs via een korte omleiding.
Auto's kunnen de Dampoort weer volledig rond. Voor fietsers wordt er vanaf fase 2 een fietspad in dubbele richting rondom de volledige rotonde voorzien.
De Koopvaardijlaan is in deze periode afgesloten voor het verkeer. Als je vanop de Antwerpsesteenweg komt, kun je enkel via de Land Van Waaslaan naar de Dampoort rijden. Voor fietsers is er een tweerichtingsfietspad rond de rotonde en een tijdelijk fietspad door de werfzone vanop de Antwerpsesteenweg.
De doorgang Land van Waaslaan wordt afgesloten voor alle verkeer. Wie naar de Dampoort wil gebruikt de doorgang via de Antwerpsesteenweg. Wie van de Dampoort komt gebruikt de doorgang Dendermondsesteenweg. Fietsers kunnen via de Antwerpsesteenweg of via de fietstunnel aan de Dendermondsesteenweg. Het fietspad op de rotonde blijft ook tweerichtingsverkeer.
De doorgangen Antwerpsesteenweg en Dendermondsesteenweg worden afgesloten voor alle verkeer. Wie naar de Dampoort wil gebruikt de doorgang via de Antwerpsesteenweg. Wie van de Dampoort komt gebruikt de doorgang Land van Waaslaan. Het fietspad op de rotonde blijft tweerichtingsverkeer voor fietsers.
Werken ter hoogte van station Gent-Dampoort en Dendermondsesteenweg. Aan het station moet het verkeer over één in plaats van drie rijstroken. Wie naar de Dendermondsesteenweg wil, gebruikt de doorgang Land van Waaslaan. Het fietspad op de rotonde blijft tweerichtingsverkeer voor fietsers.
Werken aan de rotonde. Het verkeer kan via één rijstrook langs de werfzone op de Dampoortrotonde rijden. Fietsers kunnen terug oversteken naast de spoorwegbrug.
Als je daarvoor toestemming hebt gegeven, ontvang je sinds februari 2023 de ziekenhuisfacturen van AZ Sint-Lucas Gent via e-mail.
Als erkende coördinerende borstkliniek behandelt AZ Sint-Lucas Gent jaarlijks tussen 270 en 300 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee staan we in de top-10 van de grootste borstklinieken van Vlaanderen.
Je hart verliezen aan AZ Sint-Lucas én Gent? Het overkwam o.a. Koen, Aurélie, Jos, Fatme en Justine. Tijdens en na de werkuren genieten ze van het bruisende stadsleven. Ze vertellen met veel passie over hun job en hun favoriete plek in de stad. Als medewerker van AZ Sint-Lucas sta je, net als het ziekenhuis, midden in ’t leven. Laat je inspireren door de verhalen en plekjes van de collega’s.
Groenebriel 1
9000 Gent
GPS adres
Terhagen