Welkom op onze nieuwe website!

07 december 2020

Naast al het COVID-nieuws hebben we ook goed nieuws te melden. Achter de schermen werkten we aan een gloednieuwe website en huisstijl met nieuw logo en nieuwe kleuren. Ontdek het snel!

De voorbije maanden hebben onze artsen en medewerkers het beste van zichzelf gegeven om COVID-19 het hoofd te bieden en onze patiënten de best mogelijke zorg te geven. Tot op vandaag zijn we daar nog druk mee bezig. 2020 was geen gemakkelijk jaar maar gelukkig hebben we ook goed nieuws te melden. Achter de schermen werd hard gewerkt aan een gloednieuwe huisstijl en website.

Waarom dit nieuwe logo?

Onze zorg is warm en patiëntvriendelijk maar tegelijk ook deskundig en vernieuwend. Dit hebben we vertaald naar een nieuw logo waarbij de kleuren en de vorm samen zorgen voor een zacht, warm, vriendelijk en menselijk beeld. Maar elk van de ronde vormen heeft naar de kern toe ook de scherpte van accuraat professionalisme. Het logo van AZ Sint-Lucas Gent verbeeldt op die manier de connectie tussen twee belangrijke pijlers: professionalisme in wetenschap/deskundigheid aan de ene kant en menselijke, warme zorg aan de andere kant. Het logo drukt ook een verbondenheid uit tussen drie elementen: het ziekenhuis, de patiënt en de externe zorgverlener. In de ‘losse vorm’ kun je de patiënt zien in een positieve beweging naar herstel. De uitgespaarde L-vorm verwijst subtiel naar de naam Lucas maar maakt het geheel ook helder en transparant. Ook het lettertype van het woordbeeld balanceert tussen technisch/zakelijk en zacht/vriendelijk.

Nieuwe website

Niet alleen de huisstijl werd vernieuwd maar we lanceren vandaag ook een gloednieuwe website. Het adres bleef hetzelfde maar voor de rest werd de site volledig van nul opgebouwd. Om ervoor te zorgen dat voor iedereen alles duidelijk en toegankelijk is, zijn structuur, inhoud en gebruikservaring erg belangrijk. Het is een laagdrempelige site waar je snel en efficiënt alle relevante info terugvindt.

Wat mag je verwachten van onze nieuwe website?

  • Focus op de zoekfunctie: we gaan voor het Google-principe waarbij de zoekbalk centraal staat. Als je daar iets intypt, zou je meteen moeten vinden wat je zoekt zonder dat je in allerhande menu’s moet gaan snuisteren. Probeer het zelf eens!
  • Duidelijke uitleg van onze specialisten over aandoeningen en behandelingen. Je zal merken dat er heel wat meer info op onze nieuwe site staat dan vroeger. Ook al onze brochures kun je online raadplegen. Je vindt trouwens ook info over de verpleegafdelingen met alle contactgegevens.
  • Nieuwe foto’s van onze artsen: nu herken je ze vast heel wat beter
  • Een site die volledig responsive is. Dat betekent dat hij volledig aangepast aan het gebruik op zowel een traditionele computer als op een tablet of smartphone.
  • Een moderne en frisse lay-out op basis van onze nieuwe huisstijl
  • Een handige tool om van heel wat ingrepen en behandelingen de kostprijs te berekenen. De uiteindelijke kostprijs is uiteraard afhankelijk van diverse factoren maar dankzij onze unieke simulator kun je toch alvast een goede inschatting maken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Begrijpelijke informatie en leesbare teksten

De komende dagen en weken wordt de site nog verder opgevuld dus hou ze zeker in de gaten! Vind je iets niet terug of zie je iets dat niet klopt? Laat het ons gerust weten via communicatie@azstlucas.be

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 09-februari-2021.

Nu in Sint-Lucas

Nieuwe reeks Helden van Hier: de MUG AZ Sint-Lucas Gent

Maak kennis met onze spoedartsen- en verpleegkundigen die uitrukken met de MUG op VTM vanaf 7 september om 20u35.

Lees meer

Hogere overlevingskans voor patiënten met borstkanker

Uit nieuwe cijfers van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) blijkt dat de overlevingskans van borstkankerpatiënten vijf jaar na de behandeling met ongeveer 3 procent is toegenomen. Het gaat over patiënten die de diagnose kregen tussen 2014 en 2018. De positieve trend is het gevolg van zowel medische innovatie als ­specialisatie.

Lees meer

Dubbelinterview met dr. Ruben en Walter Pauwels

De ene staat al met een been in zijn pensioen maar doet nog verder, de andere staat nog aan het begin van zijn carrière. We brachten gastro-enteroloog Walter Pauwels en cardioloog Ruben Pauwels, vader en zoon, samen voor een gesprek over geneeskunde.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by