Onze dienst dialyse zoekt collega's!

Op de dienst dialyse vind je als verpleegkundige de perfecte match tussen het uitdagen van je technische skills en genieten van duurzaam patiëntencontact. Drie collega’s met een verschillende staat van dienst vertellen waarom ze er zo graag werken. Laura, Christa en Sofie verwelkomen met plezier een nieuwe collega in hun team. Ben jij de gelukkige?

Laura vierkant
Elke nieuwe medewerker op dialyse krijgt twee mentoren. Je start dus sowieso met een ervaren collega aan je zijde en dat is geruststellend.
- Laura Verpleegkundige dialyse

Laura is na de schoolbanken meteen op onze dienst dialyse gestart. Ze is er nu 5 maanden aan de slag. “Elke nieuwe medewerker op dialyse krijgt twee mentoren. Je start dus sowieso met een ervaren collega aan je zijde en dat is geruststellend. In de opleiding verpleegkunde komt dialyse nauwelijks aan bod, dus je moet het vak echt op de werkvloer leren. Alle kennis en technische vaardigheden krijg je vanaf het begin aangereikt op de afdeling. Ook na de inscholing werk je op dialyse met twee. Zo’n ‘tandem’ is ideaal qua ondersteuning: er is altijd een collega in de buurt om raad te vragen of te overleggen. Door die nauwe samenwerking leer je de collega’s bovendien echt goed kennen. Ook met de patiënten kun je als dialyseverpleegkundige een goede band opbouwen. Ze komen drie keer per week over de vloer, dus we kunnen hen op de voet volgen. Dat weerkerend contact vind ik, samen met het technische aspect, het allerleukste aan de job.”

Christa vierkant
Tot op de dag van vandaag leer ik bij. Het wordt echt nooit eentonig!
- Christa Verpleegkundige dialyse

Christa is de ancien van het team. Ze werkt bijna 40 jaar op onze dienst dialyse en doet het nog altijd met evenveel plezier. “41 jaar geleden was ik hier tussen mijn tweede en derde jaar verpleegkunde op kijkstage. Ik heb mijn ogen toen de kost gegeven en zag al snel dat dialyse helemaal mijn ding was. Ik heb meteen gesolliciteerd om een jaar later in dienst te komen. Ik woonde in West-Vlaanderen en mijn ouders vonden het te ver, maar ik heb de stap toch gezet en kijk, ik ben hier nog! Ik heb in al die jaren een enorme evolutie meegemaakt op technisch vlak, maar ook de behandeling is er voor de patiënt een pak comfortabeler op geworden. Tot op de dag van vandaag leer ik bij. Het wordt ook nooit eentonig doordat we op verschillende zalen werken en ook op de externe dialysecentra van Zelzate en Aalter worden ingezet. Patiënten die net een operatie hebben gehad of onstabiel zijn, krijgen op intensieve zorg hun kunstnierbehandeling. Eén constante is het team dat al 40 jaar een hechte groep vormt.”

Sofia vierkant
Ik kom altijd graag terug voor de positieve werksfeer en het toffe team. Zelfs na een lange tussenpose voel ik me onmiddellijk weer welkom in het team.
- Sofia Verpleegkundige dialyse

Sofia heeft onmiddellijk na haar studies het team van dialyse vervoegd. Ze werkte er 13 jaar en besliste toen om thuis te blijven voor de kinderen. “Sindsdien kom ik af en toe inspringen met tijdelijke contracten. Ik heb mijn job altijd met hart en ziel gedaan. In tegenstelling tot de andere afdelingen in het ziekenhuis, is er op dialyse geen grote turnover. We leren onze patiënten dus goed kennen en kunnen een vertrouwensband opbouwen. We ervaren ook heel veel dankbaarheid. Ik kom altijd graag terug voor de positieve werksfeer en het toffe team. Zelfs na een lange tussenpose voel ik me onmiddellijk weer welkom in het team. Als ik ooit terug vast begin te werken, is het zeker op dialyse!”

Laura, Christa en Sofia zoeken jou!

Zin om deel uit te maken van het toffe dialyseteam? Dat kan!

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 12-juli-2021.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by