Over welke soorten berichten gaat het?
De eHealthBox is een beveiligde elektronische brievenbus die door de overheid wordt aangeboden aan alle zorgverstrekkers met een eHealth-certificaat. Via jouw eHealthBox kun je eHealth-berichten versturen naar en ontvangen van verschillende zorgactoren. Klik hier voor meer informatie over de eHealthBox.
Vóór je gegevens van je eHealthBox kunt raadplegen, moet je over de nodige eHealth-certificaten beschikken. Neem contact op met je softwareleverancier om je hierbij te begeleiden.
Als je enkel nog elektronische verslagen/berichten wenst te ontvangen, kun je dit melden via annick.martens@azstlucas.be. Wil je daarnaast toch nog een versie op papier, gelieve dit dan expliciet te vermelden, anders krijg je enkel nog een elektronisch verslag. Hou er wel rekening mee dat bepaalde afdelingen nog steeds papieren verslagen kunnen blijven versturen (bv. oogheelkunde).
Voor alle opmerkingen omtrent elektronische communicatie, kun je mailen naar helpdesk@azstlucas.be.
Vermeld in de mail zeker:
Zowel de arts als de patiënt kunnen aan de hand van referenties in het verslag het betrokken onderzoek openen. Deze beide toegangen moeten ervoor zorgen dat het branden van cd's gelimiteerd kan worden tot het minimum en dat je, wanneer je dit nodig hebt, op eenvoudige wijze over alle informatie kunt beschikken om je patiënt de correcte behandeling, informatie en ondersteuning te geven.
Patiënten die een ingreep krijgen en moeten overnachten in het ziekenhuis worden na de consultatie bij de arts doorverwezen naar de preopnamebalie.
De balie wordt tijdens de week van 8 tot 18 uur bemand door ervaren verpleegkundigen. Zij vullen tijdens dit contact samen met de patiënt de preoperatieve vragenlijsten in, nemen de verpleegkundige anamnese af, bevragen de thuismedicatie en spreken -indien nodig- de preoperatieve onderzoeken af. Alle verzamelde informatie wordt meteen vastgelegd in het elektronisch patiëntendossier.
De verpleegkundige maakt een eerste risico-inschatting van de omkadering die de patiënt na zijn ingreep zal nodig hebben en zo nodig wordt de interne liaison geriatrie en/of de sociale dienst op de hoogte gebracht van de toekomstige opname van de patiënt. Bij de opname wordt er dus al over ontslag gesproken. De patiënt kan zich op deze manier optimaal voorbereiden op de ingreep én het ontslag uit het ziekenhuis.
In functie van het type ingreep, leeftijd en comorbiditeiten van je patiënt zijn mogelijk bijkomende onderzoeken nodig. Deze kunnen door jou, als huisarts, uitgevoerd worden of in het ziekenhuis. Om de patiënt veilig onder narcose te kunnen brengen, hadden we graag ten laatste 72 uur voor de geplande ingreep de resultaten van de verschillende onderzoeken in ons bezit. We vragen om de gegevens en resultaten naar het ziekenhuis op te sturen via het eForm-preoperatief beleid.
Transmurale incidenten zijn onbedoelde gebeurtenissen op het raakvlak van de eerste en tweede (of derde) lijn die de patiënt bereikt hebben en die tot schade aan de patiënt hebben geleid, hadden kunnen leiden of (nog) kunnen leiden. Door incidenten te melden, willen we leren uit individuele ervaringen en herhaling van incidenten voorkomen.
Het klinisch laboratorium zorgt voor een kwalitatief hoogstaande dienstverlening aan de aanvragende artsen en diensten voor analyses verspreid over verschillende domeinen:
De klinisch biologen staan samen met de andere medewerkers steeds klaar om jouw vragen hieromtrent te beantwoorden.
Driemaal per jaar maken we een magazine met medisch nieuws voor huisartsen in de omgeving van ons ziekenhuis.
Als huisarts kun je adreswijzigingen doorgeven aan Annick Martens via 09 224 61 27 of annick.martens@azstlucas.be.
Groenebriel 1
9000 Gent
GPS adres
Terhagen