Interculturele bemiddeling en taalbijstand

Heb je moeite met de Nederlandse taal, dan kun je een beroep doen op onze dienst interculturele bemiddeling. Onze intercultureel bemiddelaars zoeken samen met jou naar een oplossing.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Het is belangrijk dat je begrijpt wat er tegen jou gezegd wordt en dat onze medewerkers begrijpen wat jij wil zeggen. Iedereen heeft recht op informatie over zijn medische toestand in een taal die hij verstaat. Goede communicatie leidt tot duidelijke informatie, wederzijds begrip en een goede verstandhouding. Taalondersteuning is belangrijk om je weg te vinden in ons gezondheidssysteem. Als je moeite hebt om het Nederlands te begrijpen, dan kunnen onze interculturele bemiddelaars je helpen.

Hoe werken wij?

Afhankelijk van de taal, het tijdstip waarop taalbijstand nodig is en de specifieke context, schakelen wij een intercultureel bemiddelaar in of organiseren we afstandstolken via telefoon of internet. Kunnen wij je niet helpen, dan beschikken we over een aantal andere mogelijkheden om taalbijstand te voorzien. De intercultureel bemiddelaar zal hierover altijd met jou in overleg gaan. Ook voor het aanvragen van een doventolk kun je bij ons terecht.

Contact

Heb je nood aan taalbijstand, contacteer ons dan zo snel mogelijk.

De intercultureel bemiddelaars werken enkel op afspraak. Je kunt bellen voor een afspraak elke werkdag tussen 8.30 en 16.30 uur op het nummer 09 224 63 12 of via mail naar interculturele.bemiddeling@azstlucas.be. In het ziekenhuis hebben we tolken die taalbijstand kunnen voorzien in de talen Turks, Russisch, Arabisch en Bulgaars. Andere talen kunnen op afspraak. Op andere momenten kun je een boodschap inspreken op het antwoordapparaat en zal je achteraf gecontacteerd worden.

Als je opgenomen bent, kun je ook op de afdeling laten weten dat je graag een intercultureel bemiddelaar wil inschakelen. Wij nemen dan zelf contact met je op.

Interculturele bemiddeling

Op afspraak (tussen 8u30 en 16u30) interculturele.bemiddeling@azstlucas.be
09 224 63 12
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 22-augustus-2023.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by