Ziekenhuis voor ziekenhuis

Als ziekenhuis ondersteunen we via Memisa - een ngo die strijdt voor toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg voor iedereen - moeder- en kindzorg in Benin.

1 L9 A5031

Nadat we verschillende jaren het ziekenhuis in Mosango, Congo hebben ondersteund, helpen we nu bij de ondersteuning van moeder- en kindzorg in Benin. De moedersterfte en de sterfte van pasgeborenen blijven hoog in Benin onder meer omdat zwangere vrouwen met complicaties vaak te laat (of niet) doorverwezen worden naar een ziekenhuis. Onze steun is nodig om het doorverwijzingsproces en het medische beheer van patiënten en pasgeborenen te verbeteren: prenatale consultaties, transport naar het ziekenhuis, levensnoodzakelijke keizersnedes, reanimatiekit voor premature baby’s …

Voor elke koffie die je in onze bistro drinkt, schenken we 0,15 € aan moeder- en kindzorg in Benin.

Memisa

De ondersteuning van moeder- en kindzorg in Benin gebeurt in samenwerking met Memisa. Memisa is een ngo die strijdt voor toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg voor iedereen. Zij ondersteunen de medische centra en ziekenhuizen en hun personeel. Memisa bereikt meer dan 7 miljoen mensen in 5 Afrikaanse landen en in India. De gezondheid van moeders en kinderen is hun prioriteit.

Naar de website van Memisa
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 08-maart-2023.
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by