10 jaar 'Ai nati oggi'

01 juni 2021

Kunstwerk ‘Ai Nati Oggi’ (letterlijk vertaald ‘Aan wie vandaag geboren is’) van de Italiaanse kunstenaar Alberto Garutti staat 10 jaar op het Veerleplein. Wanneer kinderen geboren worden in ons verloskwartier kunnen ouders op een knop drukken. Dan gaan de lichten van een lantaarnpaal aan het Veerleplein aan.

Op die manier wordt het geluk meteen gedeeld met iedereen die toevallig op het plein zit of er net langs wandelt. Schepen van cultuur Sami Souguir bezorgde het personeel van het verloskwartier een bedanking omdat ze de traditie nu al zo lang in ere houden.

DSC6028
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 01-juni-2021.

Nu in Sint-Lucas

Nieuwe reeks Helden van Hier: de MUG AZ Sint-Lucas Gent

Maak kennis met onze spoedartsen- en verpleegkundigen die uitrukken met de MUG op VTM vanaf 7 september om 20u35.

Lees meer

Hogere overlevingskans voor patiënten met borstkanker

Uit nieuwe cijfers van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) blijkt dat de overlevingskans van borstkankerpatiënten vijf jaar na de behandeling met ongeveer 3 procent is toegenomen. Het gaat over patiënten die de diagnose kregen tussen 2014 en 2018. De positieve trend is het gevolg van zowel medische innovatie als ­specialisatie.

Lees meer

Dubbelinterview met dr. Ruben en Walter Pauwels

De ene staat al met een been in zijn pensioen maar doet nog verder, de andere staat nog aan het begin van zijn carrière. We brachten gastro-enteroloog Walter Pauwels en cardioloog Ruben Pauwels, vader en zoon, samen voor een gesprek over geneeskunde.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by