19 mei is World IBD Day

19 mei 2021

De dag waarop wereldwijd extra aandacht wordt besteed aan Inflammatory Bowel Disease: een verzamelnaam voor chronische darmziekten, die een grote impact hebben op het leven van patiënten.

Klachten als buikpijn, diarree en extreme vermoeidheid zijn voor hen vaak dagelijkse kost. En alsof dat niet vervelend genoeg is, verminderen deze klachten vaak ook de zin in intimiteit en seks... Om dit onderwerp bespreekbaar te maken, wordt op World IBD Day een nieuwe podcastserie The Gut Feeling gelanceerd over IBD en intimiteit en seksualiteit. In vier afleveringen ondervraagt seksuologe en relatietherapeute Chloé de Bie ervaringsdeskundigen en gezondheidsexperts over de uitdagingen bij seksualiteit met IBD. Samen doorbreken ze het taboe.

The Gut Feeling op Spotify
Ibd opgekrast
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 19-mei-2021.

Nu in Sint-Lucas

Nieuwe reeks Helden van Hier: de MUG AZ Sint-Lucas Gent

Maak kennis met onze spoedartsen- en verpleegkundigen die uitrukken met de MUG op VTM vanaf 7 september om 20u35.

Lees meer

Hogere overlevingskans voor patiënten met borstkanker

Uit nieuwe cijfers van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) blijkt dat de overlevingskans van borstkankerpatiënten vijf jaar na de behandeling met ongeveer 3 procent is toegenomen. Het gaat over patiënten die de diagnose kregen tussen 2014 en 2018. De positieve trend is het gevolg van zowel medische innovatie als ­specialisatie.

Lees meer

Dubbelinterview met dr. Ruben en Walter Pauwels

De ene staat al met een been in zijn pensioen maar doet nog verder, de andere staat nog aan het begin van zijn carrière. We brachten gastro-enteroloog Walter Pauwels en cardioloog Ruben Pauwels, vader en zoon, samen voor een gesprek over geneeskunde.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by