19 mei is World IBD Day

19 mei 2021

De dag waarop wereldwijd extra aandacht wordt besteed aan Inflammatory Bowel Disease: een verzamelnaam voor chronische darmziekten, die een grote impact hebben op het leven van patiënten.

Klachten als buikpijn, diarree en extreme vermoeidheid zijn voor hen vaak dagelijkse kost. En alsof dat niet vervelend genoeg is, verminderen deze klachten vaak ook de zin in intimiteit en seks... Om dit onderwerp bespreekbaar te maken, wordt op World IBD Day een nieuwe podcastserie The Gut Feeling gelanceerd over IBD en intimiteit en seksualiteit. In vier afleveringen ondervraagt seksuologe en relatietherapeute Chloé de Bie ervaringsdeskundigen en gezondheidsexperts over de uitdagingen bij seksualiteit met IBD. Samen doorbreken ze het taboe.

The Gut Feeling op Spotify
Ibd opgekrast
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 19-mei-2021.

Nu in Sint-Lucas

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival (GIF) dat plaatsvindt van 4 tot 21 april. Ilke Gers, een getalenteerde kunstenares uit Nieuw-Zeeland, transformeert het iconische witte plein van het ziekenhuis tot een zee van speelse lijnen op de grond. Het kunstwerk ‘Street Games’ is een levendige knipoog naar de jeugdige energie van straatspelletjes zoals hinkelen en belichaamt het dynamische stadsimago waar AZ Sint-Lucas voor staat.

Lees meer

Mijnsintlucas app verrijkt de zorgervaring bij AZ Sint-Lucas

AZ Sint-Lucas zet een belangrijke stap met de lancering van de mijnsintlucas app. Deze nieuwe applicatie, toegankelijk via zowel mobiel als desktop, markeert een significante stap in de verbetering van de interactie tussen patiënten en ons ziekenhuis.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by