21/10 Dag tegen kanker

21 oktober 2021

Op deze Dag tegen kanker leggen we onze oncologische patiënten extra in de watten. Ze kunnen een les yoga volgen, een initiatie mindfulness bijwonen of genieten van een heerlijk ontspannende massage. Op de dagkliniek oncologie krijgen alle patiënten een smoothie.

Vandaag zetten we ook ons oncologisch begeleidingsteam in de kijker. Zij vangen de patiënt op vanaf de diagnose tot en met de nazorg. Ze vormen dus de rode draad doorheen het behandeltraject. Benieuwd wie er allemaal in het team zit? Bekijk hier ons filmpje!

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 21-oktober-2021.

Nu in Sint-Lucas

Nieuwe reeks Helden van Hier: de MUG AZ Sint-Lucas Gent

Maak kennis met onze spoedartsen- en verpleegkundigen die uitrukken met de MUG op VTM vanaf 7 september om 20u35.

Lees meer

Hogere overlevingskans voor patiënten met borstkanker

Uit nieuwe cijfers van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) blijkt dat de overlevingskans van borstkankerpatiënten vijf jaar na de behandeling met ongeveer 3 procent is toegenomen. Het gaat over patiënten die de diagnose kregen tussen 2014 en 2018. De positieve trend is het gevolg van zowel medische innovatie als ­specialisatie.

Lees meer

Dubbelinterview met dr. Ruben en Walter Pauwels

De ene staat al met een been in zijn pensioen maar doet nog verder, de andere staat nog aan het begin van zijn carrière. We brachten gastro-enteroloog Walter Pauwels en cardioloog Ruben Pauwels, vader en zoon, samen voor een gesprek over geneeskunde.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by