Acterende artsen schenken 27.000€ aan goede doelen

16 januari 2023

Vier artsen van AZ Sint-Lucas Gent konden liefst 27.000€ uitreiken aan drie goede doelen. Dat was namelijk de volledige opbrengst van het toneelstuk ‘God van de Slachting’ dat ze in oktober 2022 achtmaal op de planken brachten.

Vzw H.E.L.P, vzw Revive en vzw Touché kregen vandaag elk een cheque van 9.000€ overhandigd uit handen van onze artsen. Hun opvoering van God van de Slachting was een schot in de roos en de acht voorstellingen brachten in totaal het fantastische bedrag van 27.000€ op. Dat het een zware klus is om een stuk te repeteren en in te studeren in combinatie met de werkzaamheden als arts, hoeft geen betoog.

De acteurs Marianne Lippens (nuclearist), Koen Willems (psychiater), Birgitte Vangehuchten (anesthesist) en Harald P eeters (maag-darmspecialist) waren dan ook erg in hun nopjes dat ze zo’n mooi bedrag konden schenken en de goede doelen waren maar wat blij met de extra middelen om hun werking te financieren.

In 2019 waagden de artsen zich voor het eerst aan het toneelstuk ‘Het Diner’. Of ze dit een derde keer gaan doen? Birgitte Vangehuchten: ‘Ik ben erg dankbaar dat we opnieuw het vertrouwen hebben gekregen om als amateurs dit stuk voor een groot publiek te kunnen spelen. Er liggen al drie mooie scripts klaar, nu nog mijn mede-acteurs overtuigen om opnieuw in dit waanzinnig avontuur te stappen.’

De goede doelen

H.E.L.P. vzw is een erkende Belgische NGO die actief is in de armste ontwikkelingslanden op het gebied van medische hulpverlening. De werking is ongeveer 15 jaar geleden gestart met humanitaire missies in Afrika en Azië. H.E.L.P. stelt medische teams samen en ondersteunt deze in kortstondige missies waar ze medische preventie en gezondheidszorg voorzien. Deze teams leiden lokale organisaties en hun medisch personeel op en geven hun medische en praktische kennis door.

Revive vzw is een niet-gouvernementele, non-profitorganisatie die actief is in de medische sector in Afrika en Azië. De focus ligt op gynaecologie, kaakchirurgie en op alle vormen van reconstructieve chirurgie voor mensen die door hun omstandigheden normaal geen toegang hebben tot deze medische zorgen.

Touché vzw maakt de wereld positief agressief vanuit Gent. Al wie graag op zoek wil naar een manier om kwaadheid, frustraties, agressie positief in te zetten, is warm welkom bij Touché. Met oplossingsgerichte therapie, vorming, workshops, bokssessies, creatieve projecten, verstillingsactiviteiten en campagnes gaan ze aan de slag om kwaadheid om te zetten in positieve kracht.

IMG 20230113 120900
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 16-januari-2023.

Nu in Sint-Lucas

Welkom dr. Anne De Vits

Sinds 1 januari 2023 versterkt dr. Anne De Vits als all-round gynaecoloog ons team van gynaecologen.

Lees meer

Ontvang voortaan je factuur via e-mail

Als je daarvoor toestemming hebt gegeven, ontvang je sinds februari 2023 de ziekenhuisfacturen van AZ Sint-Lucas Gent via e-mail.

Lees meer

Borstkliniek AZ Sint-Lucas een van grootste borstklinieken met erkenning sinds 2005

Als erkende coördinerende borstkliniek behandelt AZ Sint-Lucas Gent jaarlijks tussen 270 en 300 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee staan we in de top-10 van de grootste borstklinieken van Vlaanderen.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by