Acterende artsen schenken 27.000€ aan goede doelen

16 januari 2023

Vier artsen van AZ Sint-Lucas Gent konden liefst 27.000€ uitreiken aan drie goede doelen. Dat was namelijk de volledige opbrengst van het toneelstuk ‘God van de Slachting’ dat ze in oktober 2022 achtmaal op de planken brachten.

Vzw H.E.L.P, vzw Revive en vzw Touché kregen vandaag elk een cheque van 9.000€ overhandigd uit handen van onze artsen. Hun opvoering van God van de Slachting was een schot in de roos en de acht voorstellingen brachten in totaal het fantastische bedrag van 27.000€ op. Dat het een zware klus is om een stuk te repeteren en in te studeren in combinatie met de werkzaamheden als arts, hoeft geen betoog.

De acteurs Marianne Lippens (nuclearist), Koen Willems (psychiater), Birgitte Vangehuchten (anesthesist) en Harald P eeters (maag-darmspecialist) waren dan ook erg in hun nopjes dat ze zo’n mooi bedrag konden schenken en de goede doelen waren maar wat blij met de extra middelen om hun werking te financieren.

In 2019 waagden de artsen zich voor het eerst aan het toneelstuk ‘Het Diner’. Of ze dit een derde keer gaan doen? Birgitte Vangehuchten: ‘Ik ben erg dankbaar dat we opnieuw het vertrouwen hebben gekregen om als amateurs dit stuk voor een groot publiek te kunnen spelen. Er liggen al drie mooie scripts klaar, nu nog mijn mede-acteurs overtuigen om opnieuw in dit waanzinnig avontuur te stappen.’

De goede doelen

H.E.L.P. vzw is een erkende Belgische NGO die actief is in de armste ontwikkelingslanden op het gebied van medische hulpverlening. De werking is ongeveer 15 jaar geleden gestart met humanitaire missies in Afrika en Azië. H.E.L.P. stelt medische teams samen en ondersteunt deze in kortstondige missies waar ze medische preventie en gezondheidszorg voorzien. Deze teams leiden lokale organisaties en hun medisch personeel op en geven hun medische en praktische kennis door.

Revive vzw is een niet-gouvernementele, non-profitorganisatie die actief is in de medische sector in Afrika en Azië. De focus ligt op gynaecologie, kaakchirurgie en op alle vormen van reconstructieve chirurgie voor mensen die door hun omstandigheden normaal geen toegang hebben tot deze medische zorgen.

Touché vzw maakt de wereld positief agressief vanuit Gent. Al wie graag op zoek wil naar een manier om kwaadheid, frustraties, agressie positief in te zetten, is warm welkom bij Touché. Met oplossingsgerichte therapie, vorming, workshops, bokssessies, creatieve projecten, verstillingsactiviteiten en campagnes gaan ze aan de slag om kwaadheid om te zetten in positieve kracht.

IMG 20230113 120900
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 16-januari-2023.

Nu in Sint-Lucas

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival (GIF) dat plaatsvindt van 4 tot 21 april. Ilke Gers, een getalenteerde kunstenares uit Nieuw-Zeeland, transformeert het iconische witte plein van het ziekenhuis tot een zee van speelse lijnen op de grond. Het kunstwerk ‘Street Games’ is een levendige knipoog naar de jeugdige energie van straatspelletjes zoals hinkelen en belichaamt het dynamische stadsimago waar AZ Sint-Lucas voor staat.

Lees meer

Mijnsintlucas app verrijkt de zorgervaring bij AZ Sint-Lucas

AZ Sint-Lucas zet een belangrijke stap met de lancering van de mijnsintlucas app. Deze nieuwe applicatie, toegankelijk via zowel mobiel als desktop, markeert een significante stap in de verbetering van de interactie tussen patiënten en ons ziekenhuis.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by