AZ Sint-Lucas Gent behaalt prestigieuze Eusoma-accreditatie

13 mei 2024

AZ Sint-Lucas Gent is trots om aan te kondigen dat het de begeerde Eusoma-accreditatie heeft behaald, een erkenning die de Europese standaarden voor borstkankerzorg onderstreept. “Deze erkenning bevestigt onze status als coördinerende borstkliniek en weerspiegelt direct onze toewijding aan patiëntgerichte topzorg,” zegt Dr. Loobuyck, coördinator van de Borstkliniek.

Eusoma 2024 A

Patiëntgerichte topzorg in een erkende borstkliniek

Als erkende coördinerende borstkliniek behandelt AZ Sint-Lucas Gent jaarlijks tussen de 270 en 300 nieuwe patiënten met borstkanker, wat ons plaatst in de top-10 van grootste borstklinieken in Vlaanderen. Het team bestaat uit 25 artsen, allen gespecialiseerd binnen hun vakgebied, ondersteund door gespecialiseerde borstverpleegkundigen, psychologen, kinesisten, diëtisten en een sociaal werker. Wekelijkse multidisciplinaire vergaderingen garanderen dat elke patiënt de beste zorg krijgt, afgestemd op het individuele ziektestadium. “Vrouwen die met borstkanker geconfronteerd worden waarderen enorm de persoonlijke aanpak en de excellente samenwerking binnen ons team,” voegt Dr. Loobuyck toe.

Eusoma 2024 B

Eusoma-accreditatie: een garantie voor topzorg

De Eusoma-accreditatie werd toegekend na een uitgebreide evaluatie van onze praktijken en resultaten. Een internationaal panel van borstkankerspecialisten beoordeelde of onze kliniek voldoet aan de Europese richtlijnen. Deze richtlijnen omvatten criteria voor infrastructuur, apparatuur, het multidisciplinaire team, protocollen en de zorg- en begeleidingsdiensten. Onze zorg dekt het volledige spectrum van borstkankerbehandeling, van preventie en genetisch advies tot behandeling en palliatieve zorg.

Dr. Loobuyck benadrukt: “De Eusoma-accreditatie is niet alleen een erkenning van onze prestaties, maar ook een voornemen om onze zorg continu te verbeteren. We zijn diep dankbaar voor de onvermoeibare inzet van elk teamlid. Dit is een resultaat waar we gezamenlijk uitermate trots op kunnen zijn.”

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 13-mei-2024.

Nu in Sint-Lucas

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival (GIF) dat plaatsvindt van 4 tot 21 april. Ilke Gers, een getalenteerde kunstenares uit Nieuw-Zeeland, transformeert het iconische witte plein van het ziekenhuis tot een zee van speelse lijnen op de grond. Het kunstwerk ‘Street Games’ is een levendige knipoog naar de jeugdige energie van straatspelletjes zoals hinkelen en belichaamt het dynamische stadsimago waar AZ Sint-Lucas voor staat.

Lees meer

Mijnsintlucas app verrijkt de zorgervaring bij AZ Sint-Lucas

AZ Sint-Lucas zet een belangrijke stap met de lancering van de mijnsintlucas app. Deze nieuwe applicatie, toegankelijk via zowel mobiel als desktop, markeert een significante stap in de verbetering van de interactie tussen patiënten en ons ziekenhuis.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by