AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival

02 april 2024

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival (GIF) dat plaatsvindt van 4 tot 21 april. Ilke Gers, een getalenteerde kunstenares uit Nieuw-Zeeland, transformeert het iconische witte plein van het ziekenhuis tot een zee van speelse lijnen op de grond. Het kunstwerk ‘Street Games’ is een levendige knipoog naar de jeugdige energie van straatspelletjes zoals hinkelen en belichaamt het dynamische stadsimago waar AZ Sint-Lucas voor staat.

Ilke Gers GIF 2024

“Als urban ziekenhuis willen we midden in de samenleving staan. We zijn daarom erg trots om met ‘Street Games’ deel uit te maken van het Ghent International Festival. Het kleurrijk schouwspel op ons plein draagt bij aan een positieve patiëntbeleving en heeft bijgevolg een gunstig effect op het genezingsproces. Het kunstwerk is niet alleen voor patiënten en bezoekers een opsteker, maar ook voor onze eigen artsen en medewerkers. Het werk spreekt tot de verbeelding en weerspiegelt de dynamiek van ons ziekenhuis midden in de stad.”, zegt Thierry Freyne, algemeen directeur van AZ Sint-Lucas.

Building Castles in the Sky

De installatie maakt deel uit van het programma van GIF dat een scala aan artistieke expressies, waaronder theater, dans, literatuur, performance, muziek en tentoonstellingen omvat. ‘Street Games’ valt onder ‘Building Castles in the Sky’, gepresenteerd door Gouvernement, waarbij de ruimtelijke verlangens van een jonge generatie Gentenaars worden omgezet in eigenzinnige creaties in de stad.

AZ Sint-Lucas nodigt iedereen van harte uit om langs te komen en het kunstwerk te bewonderen tijdens het Ghent International Festival dat plaatsvindt van 4 tot en met 21 april en deel te nemen aan het inspirerende culturele leven van Stad Gent. Wil je graag een voorproefje? Vanaf 2 april is het kunstwerk klaar en kun je het komen bezichtigen op ons witte plein aan de Groenebriel.

Toegankelijkheid:
Alle locaties op de route zijn rolstoeltoegankelijk behalve CAMPO victoria (Fratersplein 7, 9000 Gent).

Meer info:
Ghent International Festival (gif.gent)

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 02-april-2024.

Nu in Sint-Lucas

De Lijn voert werken uit aan het kruispunt ‘Duizend Vuren’ en omgeving

De spoorwerken aan Coupure Rechts en Begijnhoflaan verlopen volgens planning en zullen klaar zijn halverwege juli 2024. Tussen deze twee werven bevindt zich het kruispunt ‘Duizend Vuren’. Op dat kruispunt zijn de tramsporen en het wegdek ook aan vernieuwing toe. De Lijn voert daarom werken uit vanaf dinsdag 21 mei 2024 tot en met vrijdag 12 juli 2024 (onder voorbehoud). Door deze werken gelijktijdig uit te voeren, zorgen we ervoor dat lijn T4 (Gent UZ – Gentbrugge Stelplaats) vanaf deze zomer opnieuw haar normale traject kan bedienen.

Lees meer

AZ Sint-Lucas Gent behaalt prestigieuze Eusoma-accreditatie

AZ Sint-Lucas Gent is trots om aan te kondigen dat het de begeerde Eusoma-accreditatie heeft behaald, een erkenning die de Europese standaarden voor borstkankerzorg onderstreept. “Deze erkenning bevestigt onze status als coördinerende borstkliniek en weerspiegelt direct onze toewijding aan patiëntgerichte topzorg,” zegt Dr. Loobuyck, coördinator van de Borstkliniek.

Lees meer

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by