Bouwwerken nieuwe vleugel gestart

31 mei 2022

De komende dagen staan grote afbraakwerken gepland op ons terrein. Die kaderen in de bouw van een nieuwe vleugel met o.a. een nieuw verloskwartier, een nieuwe dienst neonatologie, een nieuwe verpleegafdeling en een nieuwe afdeling psychiatrische zorg.

Blikvanger

Begin februari gaf de Vlaamse regering definitief groen licht voor de plannen voor een nieuwe vleugel, vandaag starten de grote afbraakwerken. De huidige AB-blok voldoet niet langer aan de hedendaagse bouwnormen en wordt deels afgebroken en vervangen door een nieuwbouw en deels gestript en grondig gerenoveerd.

Door de realisatie van dit project willen we toekomstgericht en duurzaam investeren in betrouwbare zorg voor onze patiënten. Tegelijk wordt ook de flow voor patiënten, bezoekers, personeel en logistiek herbekeken en geoptimaliseerd. Zo komt er een nieuwe cluster moeder-kind met niet alleen een nieuw verloskwartier maar ook een nieuwe neonatologie die veel ruimer zal zijn en meer comfort biedt aan de ouders. Ook de consultatieruimtes van de gynaecologen krijgen een nieuwe plek. Samen zal dit aansluiten op de bestaande materniteit.

Verder komt er ook een nieuwe PAAZ-afdeling (psychiatrische afdeling algemeen ziekenhuis) met aansluitend een dagcentrum en nog een nieuwe, moderne verpleegafdeling met 30 bedden. Tenslotte krijg ook de dienst nucleaire geneeskunde een nieuwe stek in het nieuwbouw gedeelte van het bouwproject.

HerA

Het bouwproject krijgt de naam HerA. Daar zijn twee redenen voor: de Griekse godin Hera staat symbool voor vruchtbaarheid en begeleidt de geboorte van het kind. Dit verwijst naar het verloskwartier en de materniteit. Daarnaast is A de kenletter van de psychiatrische zorg. Dit is de link naar de PAAZ die ook een nieuw onderkomen vindt in de nieuwe vleugel.

De werken zullen gefaseerd verlopen om de continuïteit van de zorg te kunnen garanderen. Tegen begin 2024 zullen alle betrokken diensten verhuisd zijn.


De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 31-mei-2022.

Nu in Sint-Lucas

Ontvang voortaan je factuur via e-mail

Als je daarvoor toestemming hebt gegeven, ontvang je sinds februari 2023 de ziekenhuisfacturen van AZ Sint-Lucas Gent via e-mail.

Lees meer

Borstkliniek AZ Sint-Lucas een van grootste borstklinieken met erkenning sinds 2005

Als erkende coördinerende borstkliniek behandelt AZ Sint-Lucas Gent jaarlijks tussen 270 en 300 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee staan we in de top-10 van de grootste borstklinieken van Vlaanderen.

Lees meer

Zorg midden in 't leven

Je hart verliezen aan AZ Sint-Lucas én Gent? Het overkwam o.a. Koen, Aurélie, Jos, Fatme en Justine. Tijdens en na de werkuren genieten ze van het bruisende stadsleven. Ze vertellen met veel passie over hun job en hun favoriete plek in de stad. Als medewerker van AZ Sint-Lucas sta je, net als het ziekenhuis, midden in ’t leven. Laat je inspireren door de verhalen en plekjes van de collega’s.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by