Medisch centrum Lochristi geopend

12 oktober 2020

Woon je in de omgeving van Lochristi? Dan kun je sinds 12 oktober voor heel wat specialismen terecht in ons nieuw medisch centrum in Lochristi.

Op maandag 12 oktober openden de deuren van een nieuw medisch centrum in Lochristi. Je kunt hier terecht voor consultaties bij 19 verschillende artsen van AZ Sint-Lucas.

Omdat we merkten dat veel van onze patiënten uit Lochristi en omgeving komen, besloten we er een nieuw medisch centrum te bouwen. Zo hoeven de patiënten niet naar Gent te komen om onze artsen te raadplegen. Het medisch centrum is een modern gebouw, verspreid over een gelijkvloers en twee verdiepingen en bevindt zich op een toplocatie in de Slagmanstraat, naast bakkerij Aernoudt. Negentien artsen van twaalf verschillende specialismen houden hier consultaties:

 • endocrinologie
 • gynaecologie
 • algemene heelkunde
 • thoracale en vasculaire heelkunde
 • longziekten
 • maag-, darm- en leverziekten
 • neus-, keel- en oorziekten
 • nierziekten
 • orthopedie
 • pijnkliniek
 • reumatologie
 • urologie

Een afspraak maken kan via het nummer 09 224 62 62. Een overzicht van alle consultaties vind je hier.

Het centrum in Lochristi is de derde polikliniek van AZ Sint-Lucas, naast bestaande centra in Zelzate en Aalter.

MC Lochristi
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 15-december-2020.

Nu in Sint-Lucas

De Lijn voert werken uit aan het kruispunt ‘Duizend Vuren’ en omgeving

De spoorwerken aan Coupure Rechts en Begijnhoflaan verlopen volgens planning en zullen klaar zijn halverwege juli 2024. Tussen deze twee werven bevindt zich het kruispunt ‘Duizend Vuren’. Op dat kruispunt zijn de tramsporen en het wegdek ook aan vernieuwing toe. De Lijn voert daarom werken uit vanaf dinsdag 21 mei 2024 tot en met vrijdag 12 juli 2024 (onder voorbehoud). Door deze werken gelijktijdig uit te voeren, zorgen we ervoor dat lijn T4 (Gent UZ – Gentbrugge Stelplaats) vanaf deze zomer opnieuw haar normale traject kan bedienen.

Lees meer

AZ Sint-Lucas Gent behaalt prestigieuze Eusoma-accreditatie

AZ Sint-Lucas Gent is trots om aan te kondigen dat het de begeerde Eusoma-accreditatie heeft behaald, een erkenning die de Europese standaarden voor borstkankerzorg onderstreept. “Deze erkenning bevestigt onze status als coördinerende borstkliniek en weerspiegelt direct onze toewijding aan patiëntgerichte topzorg,” zegt Dr. Loobuyck, coördinator van de Borstkliniek.

Lees meer

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by