'Minder ziek door muziek' tijdens de Week van de oudere zorgvrager

15 november 2021

Van 15 tot 19 november worden onze geriatrische patiënten dagelijks in de watten gelegd met muzikale intermezzo’s. Ze zijn hiervoor welkom in onze kapel of ze kunnen makkelijk op de kamer meevolgen want alle concerten worden live gestreamd op de patiëntenkamers.

Dat muziek de perfecte afleiding is om even niet aan je ziekte te moeten denken, is geen geheim. Dat geldt voor jong en oud maar tijdens de ‘Week van de oudere zorgvrager’ leggen we de focus op onze oudere patiënten. Dat zijn er in AZ Sint-Lucas bijzonder veel want met 125 bedden beschikt AZ Sint-Lucas over de grootste afdeling geriatrie in de regio.

Wat het helemaal bijzonder maakt, is dat onze eigen artsen en medewerkers een aantal concerten voor hun rekening nemen. Dit staat op het programma van ‘Minder ziek door muziek’ tussen 14u30 en 15u30:

Affiche week van de oudere zorgvrager
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 15-november-2021.

Nu in Sint-Lucas

Nieuwe reeks Helden van Hier: de MUG AZ Sint-Lucas Gent

Maak kennis met onze spoedartsen- en verpleegkundigen die uitrukken met de MUG op VTM vanaf 7 september om 20u35.

Lees meer

Hogere overlevingskans voor patiënten met borstkanker

Uit nieuwe cijfers van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) blijkt dat de overlevingskans van borstkankerpatiënten vijf jaar na de behandeling met ongeveer 3 procent is toegenomen. Het gaat over patiënten die de diagnose kregen tussen 2014 en 2018. De positieve trend is het gevolg van zowel medische innovatie als ­specialisatie.

Lees meer

Dubbelinterview met dr. Ruben en Walter Pauwels

De ene staat al met een been in zijn pensioen maar doet nog verder, de andere staat nog aan het begin van zijn carrière. We brachten gastro-enteroloog Walter Pauwels en cardioloog Ruben Pauwels, vader en zoon, samen voor een gesprek over geneeskunde.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by