'Minder ziek door muziek' tijdens de Week van de oudere zorgvrager

15 november 2021

Van 15 tot 19 november worden onze geriatrische patiënten dagelijks in de watten gelegd met muzikale intermezzo’s. Ze zijn hiervoor welkom in onze kapel of ze kunnen makkelijk op de kamer meevolgen want alle concerten worden live gestreamd op de patiëntenkamers.

Dat muziek de perfecte afleiding is om even niet aan je ziekte te moeten denken, is geen geheim. Dat geldt voor jong en oud maar tijdens de ‘Week van de oudere zorgvrager’ leggen we de focus op onze oudere patiënten. Dat zijn er in AZ Sint-Lucas bijzonder veel want met 125 bedden beschikt AZ Sint-Lucas over de grootste afdeling geriatrie in de regio.

Wat het helemaal bijzonder maakt, is dat onze eigen artsen en medewerkers een aantal concerten voor hun rekening nemen. Dit staat op het programma van ‘Minder ziek door muziek’ tussen 14u30 en 15u30:

Affiche week van de oudere zorgvrager
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 15-november-2021.

Nu in Sint-Lucas

AZ Sint-Lucas Gent behaalt prestigieuze Eusoma-accreditatie

AZ Sint-Lucas Gent is trots om aan te kondigen dat het de begeerde Eusoma-accreditatie heeft behaald, een erkenning die de Europese standaarden voor borstkankerzorg onderstreept. “Deze erkenning bevestigt onze status als coördinerende borstkliniek en weerspiegelt direct onze toewijding aan patiëntgerichte topzorg,” zegt Dr. Loobuyck, coördinator van de Borstkliniek.

Lees meer

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival (GIF) dat plaatsvindt van 4 tot 21 april. Ilke Gers, een getalenteerde kunstenares uit Nieuw-Zeeland, transformeert het iconische witte plein van het ziekenhuis tot een zee van speelse lijnen op de grond. Het kunstwerk ‘Street Games’ is een levendige knipoog naar de jeugdige energie van straatspelletjes zoals hinkelen en belichaamt het dynamische stadsimago waar AZ Sint-Lucas voor staat.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by