Mini MRI-scanner voor patiëntjes

02 mei 2022

Kinderen die angstig zijn voor een onderzoek in de MRI-scanner kunnen voortaan op hun gemak oefenen met een exclusief LEGO-model. The LEGO Foundation doneerde 600 modellen aan ziekenhuizen wereldwijd.

Lego1bis

Met behulp van het nieuwe LEGO-model van de MRI-scanner kunnen zorgmedewerkers kinderen op hun gemak stellen. Al bouwend en spelend leren ze van alles over de scan die ze later ondergaan, en wordt hun angst steentje voor steentje afgebouwd. Het LEGO-model bestaat uit een kamer met de MRI-scanner, een aparte kamer waar het apparaat bediend word door technici, een omkleedhokje en een wachtruimte.

Diensthoofd zorg Maarten Casier: “In februari namen we deel aan een oproep van The LEGO Foundation. Van de 16.000 ziekenhuizen wereldwijd zijn er maar 600 die een LEGO MRI-scanner ontvangen. Het gaat dus om een zeldzaam model dat niet te koop is. We zijn dan ook erg vereerd dat we een exemplaar mochten ontvangen en op die manier onze patiëntjes spelenderwijs kunnen ondersteunen bij hun onderzoek. ”

Lego2
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 31-mei-2022.

Nu in Sint-Lucas

Ontvang voortaan je factuur via e-mail

Als je daarvoor toestemming hebt gegeven, ontvang je sinds februari 2023 de ziekenhuisfacturen van AZ Sint-Lucas Gent via e-mail.

Lees meer

Borstkliniek AZ Sint-Lucas een van grootste borstklinieken met erkenning sinds 2005

Als erkende coördinerende borstkliniek behandelt AZ Sint-Lucas Gent jaarlijks tussen 270 en 300 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee staan we in de top-10 van de grootste borstklinieken van Vlaanderen.

Lees meer

Zorg midden in 't leven

Je hart verliezen aan AZ Sint-Lucas én Gent? Het overkwam o.a. Koen, Aurélie, Jos, Fatme en Justine. Tijdens en na de werkuren genieten ze van het bruisende stadsleven. Ze vertellen met veel passie over hun job en hun favoriete plek in de stad. Als medewerker van AZ Sint-Lucas sta je, net als het ziekenhuis, midden in ’t leven. Laat je inspireren door de verhalen en plekjes van de collega’s.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by