Mini MRI-scanner voor patiëntjes

02 mei 2022

Kinderen die angstig zijn voor een onderzoek in de MRI-scanner kunnen voortaan op hun gemak oefenen met een exclusief LEGO-model. The LEGO Foundation doneerde 600 modellen aan ziekenhuizen wereldwijd.

Lego1bis

Met behulp van het nieuwe LEGO-model van de MRI-scanner kunnen zorgmedewerkers kinderen op hun gemak stellen. Al bouwend en spelend leren ze van alles over de scan die ze later ondergaan, en wordt hun angst steentje voor steentje afgebouwd. Het LEGO-model bestaat uit een kamer met de MRI-scanner, een aparte kamer waar het apparaat bediend word door technici, een omkleedhokje en een wachtruimte.

Diensthoofd zorg Maarten Casier: “In februari namen we deel aan een oproep van The LEGO Foundation. Van de 16.000 ziekenhuizen wereldwijd zijn er maar 600 die een LEGO MRI-scanner ontvangen. Het gaat dus om een zeldzaam model dat niet te koop is. We zijn dan ook erg vereerd dat we een exemplaar mochten ontvangen en op die manier onze patiëntjes spelenderwijs kunnen ondersteunen bij hun onderzoek. ”

Lego2
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 31-mei-2022.

Nu in Sint-Lucas

AZ Sint-Lucas Gent behaalt prestigieuze Eusoma-accreditatie

AZ Sint-Lucas Gent is trots om aan te kondigen dat het de begeerde Eusoma-accreditatie heeft behaald, een erkenning die de Europese standaarden voor borstkankerzorg onderstreept. “Deze erkenning bevestigt onze status als coördinerende borstkliniek en weerspiegelt direct onze toewijding aan patiëntgerichte topzorg,” zegt Dr. Loobuyck, coördinator van de Borstkliniek.

Lees meer

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival

AZ Sint-Lucas kleurt buiten de lijntjes tijdens Ghent International Festival (GIF) dat plaatsvindt van 4 tot 21 april. Ilke Gers, een getalenteerde kunstenares uit Nieuw-Zeeland, transformeert het iconische witte plein van het ziekenhuis tot een zee van speelse lijnen op de grond. Het kunstwerk ‘Street Games’ is een levendige knipoog naar de jeugdige energie van straatspelletjes zoals hinkelen en belichaamt het dynamische stadsimago waar AZ Sint-Lucas voor staat.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by