Na 473 dagen zijn we COVID-vrij!

02 juli 2021

Voor het eerst sinds in maart 2020 de eerste patiënt met COVID-19 werd opgenomen, is AZ Sint-Lucas COVID-vrij. Nu de laatste patiënt werd ontslagen, gaat een golf van opluchting door het ziekenhuis.

COVI Dvrij

AZ Sint-Lucas heeft steeds zeer veel COVID-patiënten opgevangen, zowel in de eerste, tweede als derde golf. Heel wat afdelingen werden leeggemaakt en opnieuw ingericht als isolatie-afdeling met strenge maatregelen en extra personeel. Op de afdeling intensieve zorgen werd verschillende keren opgeschaald. Zowel voor artsen, verpleegkundigen als ondersteunend personeel werd het een uitputtingsslag. Daarom is het een grote opluchting voor iedereen om vandaag eindelijk te kunnen zeggen dat de laatste COVID-patiënt naar huis mocht.

Dr. Dirk Maes, algemeen directeur: ‘Ik ben bijzonder fier op iedereen in AZ Sint-Lucas voor het prachtige werk dat ze geleverd hebben de afgelopen 15 maanden in vaak zeer moeilijke omstandigheden. Dat gaat niet alleen om onze artsen en verpleegkundigen maar ook schoonmaak, logistiek, onthaal, administratie … Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen om onze patiënten de best mogelijk zorg te bieden. Hopelijk kunnen we dit nu aanhouden en gaan we een rustige zomer tegemoet.’

Ondertussen draait ons COVID-testcentrum op volle toeren en wordt er gekeken om de capaciteit nog verder uit te breiden.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 02-juli-2021.

Nu in Sint-Lucas

Code oranje voor luchtweginfecties

Op dit moment is er een toename in respiratoire infecties, waaronder vooral een sterke stijging in het aantal griepgevallen. De overheid activeerde dan ook code oranje voor luchtweginfecties. Wij vragen aan bezoekers met respiratoire klachten om een chirurgisch masker te dragen.

Lees meer

Een positief initiatief voor de stad: de realisatie van een groot Gents ziekenhuis

AZ Sint-Lucas en AZ Jan Palfijn Gent hebben vandaag, donderdag 25 januari 2024, een intentieverklaring ondertekend om intens te gaan samenwerken.

Lees meer

Verkeershinder tijdens het lichtfestival

Van woensdag 31 januari tem. zondag 4 februari 2024 is het opnieuw Lichtfestival in Gent. Moet je in deze periode in AZ Sint-Lucas zijn, dan hou je best rekening met verkeershinder en vermijd je best de omgeving van de Dampoort.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by