Na 473 dagen zijn we COVID-vrij!

02 juli 2021

Voor het eerst sinds in maart 2020 de eerste patiënt met COVID-19 werd opgenomen, is AZ Sint-Lucas COVID-vrij. Nu de laatste patiënt werd ontslagen, gaat een golf van opluchting door het ziekenhuis.

COVI Dvrij

AZ Sint-Lucas heeft steeds zeer veel COVID-patiënten opgevangen, zowel in de eerste, tweede als derde golf. Heel wat afdelingen werden leeggemaakt en opnieuw ingericht als isolatie-afdeling met strenge maatregelen en extra personeel. Op de afdeling intensieve zorgen werd verschillende keren opgeschaald. Zowel voor artsen, verpleegkundigen als ondersteunend personeel werd het een uitputtingsslag. Daarom is het een grote opluchting voor iedereen om vandaag eindelijk te kunnen zeggen dat de laatste COVID-patiënt naar huis mocht.

Dr. Dirk Maes, algemeen directeur: ‘Ik ben bijzonder fier op iedereen in AZ Sint-Lucas voor het prachtige werk dat ze geleverd hebben de afgelopen 15 maanden in vaak zeer moeilijke omstandigheden. Dat gaat niet alleen om onze artsen en verpleegkundigen maar ook schoonmaak, logistiek, onthaal, administratie … Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen om onze patiënten de best mogelijk zorg te bieden. Hopelijk kunnen we dit nu aanhouden en gaan we een rustige zomer tegemoet.’

Ondertussen draait ons COVID-testcentrum op volle toeren en wordt er gekeken om de capaciteit nog verder uit te breiden.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 02-juli-2021.

Nu in Sint-Lucas

Nieuwe reeks Helden van Hier: de MUG AZ Sint-Lucas Gent

Maak kennis met onze spoedartsen- en verpleegkundigen die uitrukken met de MUG op VTM vanaf 7 september om 20u35.

Lees meer

Hogere overlevingskans voor patiënten met borstkanker

Uit nieuwe cijfers van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) blijkt dat de overlevingskans van borstkankerpatiënten vijf jaar na de behandeling met ongeveer 3 procent is toegenomen. Het gaat over patiënten die de diagnose kregen tussen 2014 en 2018. De positieve trend is het gevolg van zowel medische innovatie als ­specialisatie.

Lees meer

Dubbelinterview met dr. Ruben en Walter Pauwels

De ene staat al met een been in zijn pensioen maar doet nog verder, de andere staat nog aan het begin van zijn carrière. We brachten gastro-enteroloog Walter Pauwels en cardioloog Ruben Pauwels, vader en zoon, samen voor een gesprek over geneeskunde.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by