Na 473 dagen zijn we COVID-vrij!

02 juli 2021

Voor het eerst sinds in maart 2020 de eerste patiënt met COVID-19 werd opgenomen, is AZ Sint-Lucas COVID-vrij. Nu de laatste patiënt werd ontslagen, gaat een golf van opluchting door het ziekenhuis.

COVI Dvrij

AZ Sint-Lucas heeft steeds zeer veel COVID-patiënten opgevangen, zowel in de eerste, tweede als derde golf. Heel wat afdelingen werden leeggemaakt en opnieuw ingericht als isolatie-afdeling met strenge maatregelen en extra personeel. Op de afdeling intensieve zorgen werd verschillende keren opgeschaald. Zowel voor artsen, verpleegkundigen als ondersteunend personeel werd het een uitputtingsslag. Daarom is het een grote opluchting voor iedereen om vandaag eindelijk te kunnen zeggen dat de laatste COVID-patiënt naar huis mocht.

Dr. Dirk Maes, algemeen directeur: ‘Ik ben bijzonder fier op iedereen in AZ Sint-Lucas voor het prachtige werk dat ze geleverd hebben de afgelopen 15 maanden in vaak zeer moeilijke omstandigheden. Dat gaat niet alleen om onze artsen en verpleegkundigen maar ook schoonmaak, logistiek, onthaal, administratie … Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen om onze patiënten de best mogelijk zorg te bieden. Hopelijk kunnen we dit nu aanhouden en gaan we een rustige zomer tegemoet.’

Ondertussen draait ons COVID-testcentrum op volle toeren en wordt er gekeken om de capaciteit nog verder uit te breiden.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 02-juli-2021.

Nu in Sint-Lucas

Welkom dr. Anne De Vits

Sinds 1 januari 2023 versterkt dr. Anne De Vits als all-round gynaecoloog ons team van gynaecologen.

Lees meer

Ontvang voortaan je factuur via e-mail

Als je daarvoor toestemming hebt gegeven, ontvang je sinds februari 2023 de ziekenhuisfacturen van AZ Sint-Lucas Gent via e-mail.

Lees meer

Borstkliniek AZ Sint-Lucas een van grootste borstklinieken met erkenning sinds 2005

Als erkende coördinerende borstkliniek behandelt AZ Sint-Lucas Gent jaarlijks tussen 270 en 300 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee staan we in de top-10 van de grootste borstklinieken van Vlaanderen.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by