Na 473 dagen zijn we COVID-vrij!

02 juli 2021

Voor het eerst sinds in maart 2020 de eerste patiënt met COVID-19 werd opgenomen, is AZ Sint-Lucas COVID-vrij. Nu de laatste patiënt werd ontslagen, gaat een golf van opluchting door het ziekenhuis.

COVI Dvrij

AZ Sint-Lucas heeft steeds zeer veel COVID-patiënten opgevangen, zowel in de eerste, tweede als derde golf. Heel wat afdelingen werden leeggemaakt en opnieuw ingericht als isolatie-afdeling met strenge maatregelen en extra personeel. Op de afdeling intensieve zorgen werd verschillende keren opgeschaald. Zowel voor artsen, verpleegkundigen als ondersteunend personeel werd het een uitputtingsslag. Daarom is het een grote opluchting voor iedereen om vandaag eindelijk te kunnen zeggen dat de laatste COVID-patiënt naar huis mocht.

Dr. Dirk Maes, algemeen directeur: ‘Ik ben bijzonder fier op iedereen in AZ Sint-Lucas voor het prachtige werk dat ze geleverd hebben de afgelopen 15 maanden in vaak zeer moeilijke omstandigheden. Dat gaat niet alleen om onze artsen en verpleegkundigen maar ook schoonmaak, logistiek, onthaal, administratie … Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen om onze patiënten de best mogelijk zorg te bieden. Hopelijk kunnen we dit nu aanhouden en gaan we een rustige zomer tegemoet.’

Ondertussen draait ons COVID-testcentrum op volle toeren en wordt er gekeken om de capaciteit nog verder uit te breiden.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 02-juli-2021.

Nu in Sint-Lucas

De Lijn voert werken uit aan het kruispunt ‘Duizend Vuren’ en omgeving

De spoorwerken aan Coupure Rechts en Begijnhoflaan verlopen volgens planning en zullen klaar zijn halverwege juli 2024. Tussen deze twee werven bevindt zich het kruispunt ‘Duizend Vuren’. Op dat kruispunt zijn de tramsporen en het wegdek ook aan vernieuwing toe. De Lijn voert daarom werken uit vanaf dinsdag 21 mei 2024 tot en met vrijdag 12 juli 2024 (onder voorbehoud). Door deze werken gelijktijdig uit te voeren, zorgen we ervoor dat lijn T4 (Gent UZ – Gentbrugge Stelplaats) vanaf deze zomer opnieuw haar normale traject kan bedienen.

Lees meer

AZ Sint-Lucas Gent behaalt prestigieuze Eusoma-accreditatie

AZ Sint-Lucas Gent is trots om aan te kondigen dat het de begeerde Eusoma-accreditatie heeft behaald, een erkenning die de Europese standaarden voor borstkankerzorg onderstreept. “Deze erkenning bevestigt onze status als coördinerende borstkliniek en weerspiegelt direct onze toewijding aan patiëntgerichte topzorg,” zegt Dr. Loobuyck, coördinator van de Borstkliniek.

Lees meer

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by