Nieuwe huisartsenwachtpost opent op 5 maart

03 maart 2021

Vanaf 5 maart kun je in het weekend terecht in de gloednieuwe huisartsenwachtpost op ons terrein, naast de dienst spoedgevallen.

Op vrijdag 5 maart openen de Huisartsenvereniging Gent en AZ Sint-Lucas Gent een nieuwe huisartsenwachtpost op de campus van AZ Sint-Lucas Gent, naast de Spoedgevallendienst. Patiënten kunnen er in het weekend terecht voor medische zorg die niet kan wachten tot het spreekuur van de eigen huisarts.

Meerwaarde voor huisartsen en patiënten

Huisarts Bart Van de Velde zette mee zijn schouders onder dit project: ‘De overheid lanceerde een aantal jaar geleden het idee dat wachtposten best in de buurt van spoedgevallendiensten worden georganiseerd. De Huisartsenvereniging Gent sprong mee op de kar met deze gloednieuwe wachtpost als resultaat. In het najaar van 2020 opende reeds een andere wachtpost op de site van het UZ Gent. De oude wachtposten – die reeds 14 jaar bestaan – sloten definitief hun deuren’.

De nieuwe wachtpost biedt een professionele werkomgeving voor de huisartsen, maar zal vooral ook voor patiënten een meerwaarde zijn. Zo zijn er 4 goed uitgeruste kabinetten, kunnen labostalen snel worden geanalyseerd en kunnen patiënten makkelijk doorverwezen worden door de nabijheid van de spoed.

Een dokter van wacht nodig? Bel 1733!

Ann Bonte, wachtpostcoördinator van Huisartsenvereniging: ‘Heb je een dokter nodig? Bel dan altijd naar het centrale wachtnummer 1733. De huisartsenwachtposten in Gent zijn door de COVID-crisis niet vrij toegankelijk. Je zal doorverbonden worden met een onthaalmedewerker die een consultatie voor je inboekt. Ben je minder mobiel, dan kan je ook een huisbezoek krijgen.’

De wachtpost in het AZ Sint-Lucas Gent is doorlopend bereikbaar van vrijdagavond 19 tot maandagochtend 8u alsook op de vooravond van een feestdag tot de ochtend erna.

Verwijzing van en naar spoedgevallendienst

Indien nodig verwijst de huisarts in de wachtpost door naar een spoedgevallendienst. Ook omgekeerd kan de spoedgevallendienst patiënten verwijzen naar de wachtpost.

Dr. Dieter Devriese, medisch diensthoofd spoedgevallendienst, is tevreden met de komst van de huisartsenwachtpost: ‘Naast een vlotte doorverwijzing naar het juiste zorgniveau voor elke patiënt, zie ik in dit project ook een mooie opportuniteit om de samenwerking tussen de eerste en tweede lijn te intensifiëren en optimaliseren. ‘

Alle praktische info over de huisartsenwachtpost
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 08-maart-2021.

Nu in Sint-Lucas

De Lijn voert werken uit aan het kruispunt ‘Duizend Vuren’ en omgeving

De spoorwerken aan Coupure Rechts en Begijnhoflaan verlopen volgens planning en zullen klaar zijn halverwege juli 2024. Tussen deze twee werven bevindt zich het kruispunt ‘Duizend Vuren’. Op dat kruispunt zijn de tramsporen en het wegdek ook aan vernieuwing toe. De Lijn voert daarom werken uit vanaf dinsdag 21 mei 2024 tot en met vrijdag 12 juli 2024 (onder voorbehoud). Door deze werken gelijktijdig uit te voeren, zorgen we ervoor dat lijn T4 (Gent UZ – Gentbrugge Stelplaats) vanaf deze zomer opnieuw haar normale traject kan bedienen.

Lees meer

AZ Sint-Lucas Gent behaalt prestigieuze Eusoma-accreditatie

AZ Sint-Lucas Gent is trots om aan te kondigen dat het de begeerde Eusoma-accreditatie heeft behaald, een erkenning die de Europese standaarden voor borstkankerzorg onderstreept. “Deze erkenning bevestigt onze status als coördinerende borstkliniek en weerspiegelt direct onze toewijding aan patiëntgerichte topzorg,” zegt Dr. Loobuyck, coördinator van de Borstkliniek.

Lees meer

Veilig fietsen begint met de #helmop

Op deze eerste Dag van de Fietshelm, een initiatief van de Hersenletsel Liga, benadrukken we als zorginstelling het cruciale belang van het dragen van een helm tijdens het fietsen en blikken we even terug op de resultaten van de succesvolle preventiecampagne die AZ Sint-Lucas begin dit jaar hield om haar medewerkers te sensibiliseren.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by