Nieuwe huisartsenwachtpost opent op 5 maart

03 maart 2021

Vanaf 5 maart kun je in het weekend terecht in de gloednieuwe huisartsenwachtpost op ons terrein, naast de dienst spoedgevallen.

Op vrijdag 5 maart openen de Huisartsenvereniging Gent en AZ Sint-Lucas Gent een nieuwe huisartsenwachtpost op de campus van AZ Sint-Lucas Gent, naast de Spoedgevallendienst. Patiënten kunnen er in het weekend terecht voor medische zorg die niet kan wachten tot het spreekuur van de eigen huisarts.

Meerwaarde voor huisartsen en patiënten

Huisarts Bart Van de Velde zette mee zijn schouders onder dit project: ‘De overheid lanceerde een aantal jaar geleden het idee dat wachtposten best in de buurt van spoedgevallendiensten worden georganiseerd. De Huisartsenvereniging Gent sprong mee op de kar met deze gloednieuwe wachtpost als resultaat. In het najaar van 2020 opende reeds een andere wachtpost op de site van het UZ Gent. De oude wachtposten – die reeds 14 jaar bestaan – sloten definitief hun deuren’.

De nieuwe wachtpost biedt een professionele werkomgeving voor de huisartsen, maar zal vooral ook voor patiënten een meerwaarde zijn. Zo zijn er 4 goed uitgeruste kabinetten, kunnen labostalen snel worden geanalyseerd en kunnen patiënten makkelijk doorverwezen worden door de nabijheid van de spoed.

Een dokter van wacht nodig? Bel 1733!

Ann Bonte, wachtpostcoördinator van Huisartsenvereniging: ‘Heb je een dokter nodig? Bel dan altijd naar het centrale wachtnummer 1733. De huisartsenwachtposten in Gent zijn door de COVID-crisis niet vrij toegankelijk. Je zal doorverbonden worden met een onthaalmedewerker die een consultatie voor je inboekt. Ben je minder mobiel, dan kan je ook een huisbezoek krijgen.’

De wachtpost in het AZ Sint-Lucas Gent is doorlopend bereikbaar van vrijdagavond 19 tot maandagochtend 8u alsook op de vooravond van een feestdag tot de ochtend erna.

Verwijzing van en naar spoedgevallendienst

Indien nodig verwijst de huisarts in de wachtpost door naar een spoedgevallendienst. Ook omgekeerd kan de spoedgevallendienst patiënten verwijzen naar de wachtpost.

Dr. Dieter Devriese, medisch diensthoofd spoedgevallendienst, is tevreden met de komst van de huisartsenwachtpost: ‘Naast een vlotte doorverwijzing naar het juiste zorgniveau voor elke patiënt, zie ik in dit project ook een mooie opportuniteit om de samenwerking tussen de eerste en tweede lijn te intensifiëren en optimaliseren. ‘

Alle praktische info over de huisartsenwachtpost
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 08-maart-2021.

Nu in Sint-Lucas

Ontvang voortaan je factuur via e-mail

Als je daarvoor toestemming hebt gegeven, ontvang je sinds februari 2023 de ziekenhuisfacturen van AZ Sint-Lucas Gent via e-mail.

Lees meer

Borstkliniek AZ Sint-Lucas een van grootste borstklinieken met erkenning sinds 2005

Als erkende coördinerende borstkliniek behandelt AZ Sint-Lucas Gent jaarlijks tussen 270 en 300 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee staan we in de top-10 van de grootste borstklinieken van Vlaanderen.

Lees meer

Zorg midden in 't leven

Je hart verliezen aan AZ Sint-Lucas én Gent? Het overkwam o.a. Koen, Aurélie, Jos, Fatme en Justine. Tijdens en na de werkuren genieten ze van het bruisende stadsleven. Ze vertellen met veel passie over hun job en hun favoriete plek in de stad. Als medewerker van AZ Sint-Lucas sta je, net als het ziekenhuis, midden in ’t leven. Laat je inspireren door de verhalen en plekjes van de collega’s.

Lees meer
Naar boven

AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Groenebriel 1
9000 Gent

GPS adres

Terhagen

09 224 61 11
info@azstlucas.be
Qualicor Europe Logo RGB

AZ Sint-Lucas behaalde het Qmentum-kwaliteitslabel van Qualicor Europe

made by